4 Soorten meditatie waarbij je niet stil hoeft te zitten.

 4 soorten van meditatie waarbij je niet stil hoeft te zitten.

 

Veel mensen denken vaak dat je bij meditatie in een stille ruimte moet zijn en in een lotus houding met je ogen dicht moet gaan zitten. Met Mindful Run laat ik mensen al kennis maken dat je vrijwel overal kunt mediteren waarbij stille ruimte of stil zitten echt geen vereiste zijn.

 

De ware schoonheid van meditatie zit diep van binnen en heeft niks met de omgeving te maken. De voordelen van meditatie zijn ook onmiskenbaar. Zo voorkomt het ziektes en is het een effectieve vorm van behandeling bij verslaving, depressie en het verhoogt je geluksniveau.

 

Werkelijk waar iederen kan profiteren van de voordelen van mediteren, ongeacht of ze wel of niet stil zitten.

 

Hieronder zijn 4 soorten van meditatie die je kunt doen als je geen zin hebt om stil te zitten:

 

 Tai Gong.

 

Tai-Gong is een combinatie van een aantal zeer oude Chinese bewegingsvormen en filosofieën met als uitgangspunt een lichamelijk en geestelijk welzijn.

De combinatie bestaat uit: Mindfulness, Qi-Gong, Tai chi.

Deze oude Chinese praktijk is een mentale, fysieke en spirituele ervaring geschikt voor mensen van alle leeftijden.  langzame bewegingen zijn vloeiend en ritmisch, met een focus op het kalmeren van de geest en het behoud van stabiele ademhaling.

 

Yoga.

 

Er zijn tal van goede redenen om yoga te doen.

Een belangrijke reden is het vergroten van de flexibiliteit maar ook het kalmeren van je geest d.m.v. meditatie en  ademhalingstechnieken zijn een belangrijke reden.

 

Als je in beweging bent door het trainen van bijv. de zonnegroet is de geest volledig geconcerteerd en duidelijk aanwezig in het hier en nu.  Deze vorm van concentratie is ook een vorm van meditatie. Het uiteindelijke doel van meditatie is ontspanning van lichaam en geest.

 

Mindful Run.

 

Een Mindful Run is volledig met je aandacht gericht zijn op je ademhaling.

Je merkt al vrij snel dat gedachtes komen en gaan zolang jij ze niet voedt.

Dit doe je door bewust met je aandacht te gaan naar je ademhaling. Dit is een vorm van meditatie en dit kan zowel hardlopend als wandelend.

 

Het allerbelangrijkste van een Mindful Run is om in het hier en nu te blijven. Laat de stress van het leven achter je en focus op je ademhaling. Het is een van de gemakkelijkste manieren om lichamelijk en geestelijk gezond te blijven.

 

In de natuur Zijn.

 

Tijd doorbrengen in de natuur doet wonderen voor je geestelijke gezondheid.

Ga wandelen met als enige doel ontspanning. Dit is absoluut een vorm van meditatie in de praktijk.

Breng regelmatig tijd door in de natuur en je hersenen richten zich automatisch op het hier en nu.

Je geeft d.m.v. deze vorm van bewegen je hersenen een boost en ik weet zeker dat je humeur zal gaan verbeteren. Het is een krachtige combinatie met meer voordelen dan je in eerste instantie zou realiseren.

 

Wil je meer weten over mediteren en bewegen of heb je interesse in een coaching of een individuele Mindful Run vraag dan om meer informatie d.m.v. onderstaand formulier in te vullen.

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0