1 Ding weet ik zeker, dat ik niets zeker weet.

1 Ding weet ik zeker, dat ik niets weet.

 

Problemen of zorgen maken, je hebt er totaal niets aan. Hoe meer golven worden doorzien, hoe kalmer de zee wordt. En is het even storm op zee, don’t worry het gaat weer voorbij. Wat je werkelijk bent, kan nooit je ego zijn. Omdat het ego/gedachten wordt ervaren door wat je werkelijk bent.

 

De zin van het leven is de vraag van je brein, echter de waarheid is simpel en klein er is gewoon Zijn.

In werkelijkheid ben je, ik noem het “Zijn”

 

Zijn is voor mij het leven lichter maken door bewust te leven in het nu. Niet zo veel meer nadenken. Geen stress om dingen die er niet toe doen. Rust in je hoofd. Betere gezondheid. Meer energie. Niet alleen maar horen maar ook luisteren. Je hoeft er niets voor te doen alleen maar te "Zijn".

 

Ontwaken

 

Dit "Zijn" is aardig verstoord geraakt door deze gekke wereld. Het is niet voor niets dat het televisie programma de wereld draait door zo populair is.

 

"Ontwaken" of "wakker worden" uit deze wereld is niet heel moeilijk. Het is een weg die je bewandelt en die je bevrijdt uit deze mentale staat van "Zijn".

 

Leven vanuit de non-duale leef ervaring is leven zonder te oordelen. Het is leven vanuit je hart. Dat is het leven in het hier en nu.

 

Ik ben "Zijn"  

 

“Zijn” betekent voor mij dan ook dat je durft te voelen en te leven wie je bent, je diepste Zelf, met plezier en vanuit overgave. Het geeft een toestand van verbondenheid aan, zowel met je eigen unieke wezen als met het grotere geheel. “Zijn” gaat ook over bewust leven in het Nu, verantwoordelijkheid nemen voor je keuzes en leven los van het constante (dwangmatige) denken Ik ben "Zijn".  

 

Je hoeft niet te "Zijn" voor iemand anders, je hoeft niet te "Zijn" voor je eigen ego, maar puur voor jezelf. Voor het hoger bewustzijn "Zelf".

 

 

Hartelijke groet, 

 

Martijn Mensink

Reactie schrijven

Commentaren: 0