Heb je last van vage klachten?

Heb je last van vage klachten? En heb je nog niet op je ademhaling gelet.

 

Lees dan dit.

 

Over het algemeen gaat onze ademhaling, terwijl we werken, eten, slapen, ontspannen, etc. in de achtergrond gewoon door. Een enkele keer staan we erbij stil of merken we aan den lijve hoe belangrijk onze ademhaling voor ons is.

 

We ademen om zuurstof via onze longen in ons bloed te krijgen en om vervolgens die zuurstof uit het bloed in onze cellen te krijgen. Cellen hebben energie nodig om hun werk te doen. De basis voorwaarde voor een gezond en vitaal lichaam, is dat iedere cel voldoende energie kan omzetten om optimaal te functioneren. En hoe harder een cel moet werken, hoe meer brandstof (glucose) en zuurstof hij nodig heeft.

 

Koolstofdioxide.

 

Bij het uitademen adem je koolstofdioxide uit. Veel mensen ademen te veel en verliezen daardoor te veel koolstofdioxide. Adem je door een of andere oorzaak te veel koolstofdioxide uit, dan brengt dit je hele systeem in gevaar. Te veel en te snel ademen gebeurt vaak bij stress volle situatie of bij lichamelijk inspanning. Dit gebeurt vaak onbewust, juist hierdoor ontstaan allerlei vage klachten onzekere gevoelens.

 

Zwakke plekken.

 

Ieder mens heeft zijn zwakke plekken in het lichaam en op die plek zal een tekort aan koolstofdioxide merkbaar worden. Aandoeningen die door een tekort aan koolstofdioxide kunnen verergeren zijn:

 

Astma / Hooikoorts

Hoge Bloeddruk

Darmproblemen (diarree of verstopping)

 

Door het teveel ademen kun je ook nog vele andere vage klachten krijgen zoals:

 

Vermoeide spieren

Snel moe zijn

Weinig energie

Concentratieverlies

Nervositeit

Snel geïrriteerd zijn

's Nachts veelvuldig moeten plassen

Hoofdpijn

Migraine

Lusteloosheid

Snel verkouden, grieperig

Slecht slapen

 

Mindful Run is o.a. een trainingsprogramma voor de ademhaling.

 

Tijdens de Mindful Run cursus leer ik je hoe je efficiënt kunt hardlopen maar ook hoe je efficiënt kunt ademhalen.

 

Met dit programma kun je een vitaler leven en gezonder leven leiden en van veel vage klachten en ongemakken af komen.

 

Sinds ik met Mindful Run bezig ben is mijn ademhaling veel beter geworden. Een goede ademhaling verbetert onder andere je loopprestatie. Het is ook een simpele rekensom: Beter ademen betekent meer zuurstof voor je spieren en dat staat gelijk aan meer uithoudingsvermogen. Net zoals je de hamstring en de kuiten traint om je kracht te verbeteren om de heuvels over te komen, kan je ook de ademhaling bewust trainen.

 

Weg met die vage klachten.

 

Het laten verdwijnen van die vage klachten licht in je eigen ademhaling.

 

Contact.

 

Wil je mee doen aan een Mindful Run cursus of wil je liever individueel gecoacht worden neem dan contact met mij door onderstaand formulier in te vullen.

 

Martijn Mensink

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0