Ontdek je echte zelf en word wakker 

Het leven gaat niet om gelukkig te zijn. Maar durf gewoon te Zijn.

 

Sommige mensen denken dat de zin van het leven is om iedere dag zo gelukkig mogelijk te zijn. Sommige mensen denken dat je iedere dag het maximale eruit moet halen, want je leeft tenslotte maar één keer.

 

Wat, als je er nu eens achter komt dat dit de grootste onzin is, gewoonweg omdat het onmogelijk is? 

 

De zoektocht naar gelukkig zijn duurt dan ook je hele leven lang. Maar gelukkig zijn duurt vaak maar even. Denk maar aan dat mooie huis wat je graag wilde hebben, of aan die mooie auto, of aan die mooie vrouw of die ultieme baan. Als je doel is bereikt en je bent echt even compleet gelukkig dan

wordt het al snel weer de normaalste zaak van de wereld en gaat het gevoel van gelukkig en compleet zijn over.

 

In je zoektocht naar gelukkig zijn kun je vastlopen. Maar gelukkig kunnen we altijd naar de huisarts gaan of naar de drogisterij om hiervoor een goed pilletje te kopen, waardoor we weer vrolijk kunnen doorgaan met onze zoektocht. Het kan zelf zo erg worden dat je zelfs tijdens je zoektocht verslaafd raakt aan werk, of aan roken, of misschien wel gewoon aan eten. Maar ook hier hebben we natuurlijk weer allemaal middeltjes voor gevonden zoals dieet boeken, nicotine tabletjes etc etc.

 

Hoe kan het toch dat we nooit eens verder kijken dan onze neus lang is. Waarom vragen we ons zelf niet eens af waarom we zo zijn geworden zoals we nu zijn.

 

Wat is er toch aan de hand met ons, waarom slik je al die medicijnen of waarom rook je eigenlijk?

 

Wat is nou die echte reden en waarom ga je dat niet eens onderzoeken. Is het niet dat je gewoon bang bent om te gaan voelen?

 

Is het niet dat we eigenlijk continu weglopen voor ons gevoel! 

 

Gelukkig zijn op dit moment steeds meer mensen wakker aan het worden. We verhuizen van ons hoofd naar ons hart. We verlaten onze droomtoestand, die hoofdzakelijk gericht is op het verleden en de toekomst. We richten ons steeds meer op het hier en nu.

 

Depressie, angsten, verslavingen, negatieve patronen zitten in je hoofd en niet in je gevoel.

 

Om uit deze wereld te komen hoef je maar 1 ding te doen.

 

De weg eruit is de weg erdoor heen.

 

Ontdek je echte zelf en word wakker en wees dankbaar.

 

DURF TE ZIJN.

 

Hartelijke groet,

 

Martijn

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Frank Straube (woensdag, 11 november 2015 09:17)

    Helemaal raak, we zijn bijna allemaal ervaringsdeskundige. Probleem is dat ons vanaf onze jeugd we juist leren om zaken na te streven die vanuit het hoofd worden aangestuurd. Met veelal angst en/ of status als drijfveer.
    Helaas wordt dit niet beter, in het onderwijs nemen de meetmomenten alleen maar toe.
    Kinderen leren feitjes, het gevoel wordt uitgeschakeld of moet worden ontkend, het werkelijke leren/ ervaren....daar heeft een leraar geen tijd voor.