Hardlopen in Arnhem

Mindful Run geeft regelmatig Hardloop trainingen in Arnhem, Locatie Sonsbeek Park Arnhem.


Het unieke van deze Hardlooptrainingen zijn dat Mindful Run de combinatie gebruikt van Mindfulness, Ademhalingstechnieken en hardlopen.


Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Run laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het 'hier en nu' te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

 

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel hardlopers ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Run gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je inademend, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het hardlopen.

 

Hardlopen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Run leert je hoe je volop van het hardlopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het 'hier en nu'.

Wat hebben we je te bieden?

5 weekse cursus Mindful Run

Wil je graag in groepsverband leren hoe je mindful kunt hardlopen, dan is de 5-weekse cursus Mindful Run geschikt voor jou. De cursus is geschikt voor iedere hardloper. De training is zo opgezet dat zowel de gevorderde als de beginnende hardloper kan meedoen. Ga gelijk naar het overzicht van startdata

 

Mindful Run Individuele coaching 
Wil je graag individueel trainen, dan kan de Mindful Run trainer jou individueel coachen. In het kennismakingsgesprek bespreekt de coach waar jij aandacht aan wilt besteden en begeleidt hij jou bij het behalen van je individuele doelen.

 

Een éénmalige privé Mindful Run is ook mogelijk. Tijdens deze Mindful Run leer je hoe je meer uit het hardlopen kunt halen met de juiste ademhaling en het hardlopen in het 'hier en nu'.  

 

Mindful Run & Fun Hardloopgroep Arnhem

Iedere donderdagavond starten we met een hardloopgroep vanaf café Nescio in Arnhem.

Alle informatie over de Mindful Run & Fun hardloopgroep kun je hier vinden.

 

Mindful Run Events

Mindful Run verzorgt regelmatig een ééndaags event of vakantieweek, zoals bijvoorbeeld een Mindful Trailrun week in de Franse Alpen. Onder Mindful Run event kun je lezen welke evenementen je een fantastische dag kunnen bezorgen.


Kijk ook eens naar de ervaringen van de cursisten en vergeet vooral niet onze blogs te lezen.

 

Je kunt altijd gratis kennismaken met Mindful Run. Vul het contactformulier in en wij bellen je zo snel mogelijk.


Reactie schrijven

Commentaren: 0