Hardlopen en Mindfulness

Wat heb je bijvoorbeeld als hardloper aan ademhalingstechnieken?

 

Nou, heel veel! De combinatie van ademhalingstechnieken en hardlopen biedt een gezonde balans tussen lichamelijke conditie, geestelijke conditie.

 

Ademhaling Door het bewust toepassen van ademhalingsoefeningen verbeter je de longcapaciteit, waardoor sportprestaties en uithoudingsvermogen verbeteren.

 

Door de diepe ademhaling die je traint met Mindful Run blijft je hart rustig pompen en kan je lichaam beter ontspannen. Een betere ademhaling is voor een sporter belangrijk om tot betere prestaties te kunnen komen.

 

Diepe ademhaling haalt maximaal rendement zuurstof uit je longen, meer zuurstof is meer energie.

 

Mindfulness!

 

Ook staan mensen die mindfulness toepassen, bewuster en meer mindful in het leven.

 

Als sporter richt je je vooral op het lichamelijke, maar door mindfulness oefeningen kun je leren geconcentreerder en kalmer te bewegen. Je kunt makkelijker de aandacht bij jezelf houden. Mensen die aan Mindfulness doen zeggen kalmer en minder gespannen te zijn. Dat zou kunnen komen omdat er minder stresshormonen worden aangemaakt, waardoor er een gevoel van rust ontstaat. 

 

Wist je dat?

 

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat kinderen beter presteren op school als ze geregeld een lesje mindful running krijgen. Een American football team mindful running heeft opgenomen in hun trainings programma Mindful Run kan helpen pijn te verlichten; zowel lichamelijke- als emotionele pijn.

 

Ben jij klaar om een flexibele, mindful en vooral betere sporter te worden?

 

In januari 2016 zijn er tal van leuke cursussen klik hier voor de mogelijkheden.

 

Voor ervaringen van deelnemers klik je hier.

 

Doe je mee? (Iedere training is zo opgezet dat iedereen kan meedoen)

 

Gaaf toch?

 

Martijn Mensink

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0