Waarom Mindfulness en Hardlopen zo goed samen gaan

Waarom Mindfulness en Hardlopen zo goed samen gaan?

 

Mindfulness en Hardlopen.

 

Bewuste ademhaling is het pad naar een dieper bewustzijn en helderder denken. Met Mindfulness besteed je veel aandacht aan de ademhaling. In het hardlopen is de juiste ademhaling van groot belang. Een

rustige ademhaling houdt je tempo soepel en stabiel. De juiste ademhaling verbind je geest met je lichaam om te voorzien van de juiste levensenergie.


Mindfulness is de sleutel tot het hier en nu. Waar je aandacht is, daar ben je.

 

Het is absoluut mogelijk om al je aandacht te richten op het huidige moment. Zelf noem ik het aanwezig zijn in het moment, oftewel "Zijn" Los van alle gedachten zowel negatief als positief. Het is niet iets unieks, het is eigenlijk je natuurlijke staat "Zijn".

 

Gedachten staan vaak in de weg.

 

Je gedachten staan vaak in de weg om deze staat te bereiken. De beste atleten van de wereld doen het regelmatig om even te "Zijn" het resulteert vaak in nog betere prestaties. "Zijn" zorgt ervoor dat je

goed kunt presteren en goed kunt ontspannen op belangrijke momenten.

 

Mindfulness en Hardlopen.

 

Mindfulness technieken kun je net als hardlopen trainen. Of je nu een beginner bent of een gevorderde hardloper bent je kunt jezelf iedere keer overtreffen.

 

Dus hoe train je Mindfulness in de sport?

 

Een Mindfulness techniek training kan zijn een bodyscan oefening. Ga met je aandacht naar specifieke gebieden in je lichaam zoals je handen, voeten, benen, etc. Door dit te doen zul je merken dat er

sensaties in je lichaam aanwezig zijn. Je kunt regelmatig je hele lichaam scannen van top tot teen in iedere situatie. Probeer maar!

 

Een andere oefening kan zijn een ademhalingsoefening. Omgeef je in een comfortabele omgeving en richt je je alleen op je ademhaling, probeer heel rustig zonder een adempauze te ademen. Verschillende gedachten kunnen voorbij komen om je af te leiden maar probeer gewoon de focus te houden op je ademhaling.

 

Door het trainen van bovenstaande oefeningen kun je Mindfulness verhogen. Ideaal voor een situatie wanneer je het nodig hebt tijdens bijvoorbeeld een belangrijk moment. Hoe meer je dit traint. Hoe beter

je hierin wordt, des te meer resultaat je gaat krijgen.

 

Waarom Mindfulness technieken en hardlopen zo goed samen gaan

 

1. Je kan beter omgaan met stressvolle situaties,zoals wedstrijd druk

2. Je zelfvertrouwen neemt toe

3. Je piekert minder, waardoor je meer ontspannen door het leven gaat.

4. Je geniet meer van het hier en nu.

5. Je gaat dingen minder op de automatische piloot doen en wordt je hier bewuster van.

6. Je kan je beter concentreren op belangrijke taken, minder afleiding en meer focus.

7. Vergroting van de creativiteit doordat de automatische piloot uit is

8. Je uithoudingsvermogen wordt vergroot omdat je effectiever leert ademen

 

Mindful Run.

 

Met een Mindful Run train je dus Mindfulness technieken die geschikt zijn in combinatie met Hardlopen. Een unieke combinatie met nu al heel veel positieve resultaten.

  

Sportieve groet,

 

Martijn Mensink

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0