Mindful Run: Training For Body + Mind

De geest is de meester van het lichaam, je geest controleert het lichaam en niet andersom. Zodra lichaam en geest in harmonie worden gebracht ga je niet meer een gevecht aan met jezelf maar lijkt het wel dat alles vanzelf gaat.

 

Dat zie je ook bij sommige mensen. De één moet er keihard voor werken en bij de ander gaat het allemaal vanzelf, althans dat lijkt zo.

         

Het grote geheim hierachter zit tussen de oren en noemt men gedachten 

 

Want als je gedachten negatief en rommelig zijn, zullen je prestaties automatisch minder zijn dan wanneer je gedachten positief zijn. Mensen die meer in het hier en nu leven kijken niet ver vooruit en maken zich minder zorgen en hebben meer rust in hun hoofd.

 

Het klinkt allemaal zo simpel en dat is ook zo. Een makkelijke manier om je geest te gaan
trainen i.p.v. je lichaam is beginnen met ademhalingstechnieken/meditatie

 

Ademhalingsoefening/meditatie:


Sluit je mond en adem door je neus. Je ogen mogen gesloten zijn maar kunnen ook gewoon
open zijn, net wat jij ontspannen vindt.

 

Zeg tegen jezelf bij het inademen “IK” uitademen “BEN” inademen “HIER” uitademen “NU” inademen “IN” uitademen “DIT”. Herhaal dit de hele oefening. Zet een stopwatch (via je mobile telefoon) aan en doe dit 15 minuten lang.


Je focus is op de zin “IK BEN HIER NU IN DIT”. Deze zin zal je geest helpen te concentreren om in het hier en nu te blijven. Begin hier de dag eens mee en zie het als een soort van meditatie techniek.

 

Normaal gesproken heeft je geest nogal eens de neiging om af te dwalen naar naar het verleden of naar de toekomst. Met deze eenvoudige oefening krijg je de geest steeds meer onder controle. Je traint letterlijk je hersenen. Hoe vaker je dit doet hoe meer je gedachten gaat zien als een gedachte.

 

Een paar tips om deze oefening goed uit te oefenen.

 

Houd je rug recht

Ogen gesloten of open

Haal rustig adem.

Adem in en adem uit op hetzelfde tempo en (langzaam zonder onderbrekingen)

 

Hoe beter getraind je bent in je hoofd hoe makkelijker het leven wordt en hoe beter prestaties worden.

 

Ik vind het altijd wel bijzonder dat mensen hun focus alleen maar op lichamelijk trainen zetten en bijna niet op het geestelijk nivo.

 

Als je vragen hebt over de oefening of je wilt meer weten over dit onderwerp dan kun je mij altijd mailen op info@mindfulrun.nl

 

Hartelijke groet,


Martijn Mensink

Reactie schrijven

Commentaren: 0