Mindful Run de combinatie van Mindfulness en hardlopen

De meeste hardlopers letten er niet echt op, maar een bewuste ademhaling biedt heel wat voordelen.

 

Mindful Run legt de nadruk op efficiënter ademhalen, lopen en bewegen.

 

Waarom lopen we eigenlijk hard? Misschien voor je gezondheid, om je beter te voelen, te ontstressen? Wellicht ben je een wedstrijdloper en hoop je op een nog beter persoonlijk record? Of heb je gewoonweg behoefte aan een zinvolle bezigheid in je vrije tijd, zonder een doel na te streven?

 

In ieder geval genieten we allemaal op de een of andere manier van dat lopen, vooral fysiek, denk ik.

We lopen op een bepaalde cadans, uiteindelijk op de automatische piloot en we laten ons lichaam gaan zoals het gaat en dat geeft ons een goed gevoel. Ook onze ademhaling volgt een bepaald ritme, op de optimale manier, denken we. Er is zelfs nog iets dat voortdurend meebeweegt op onze cadans: gedachten. Dat brein van ons voorziet, ongevraagd en voortdurend in gedachten. Dit kunnen zinvolle gedachten zijn die ons verder helpen, gewoonweg rommel of onzin die geen verdere aandacht

verdient of storende, weerkerende gedachten die je als zorgen zou kunnen bestempelen.

 

Bewuste ademhaling

 

Lichaam en brein deinen dus bij het lopen altijd mee op het ritme van een noodzakelijke constante: ademhaling. Onze ademhaling vormt nu juist de link met Mindful Run.De sleutel tot succes hiervoor is de bewuste ademhaling. Dat leer je specifiek aan tijdens Mindful Run: efficiënter ademhalen. Wist je dat de

meeste lopers niet echt letten op hun ademhaling en meestal lopen via mondademhaling? Ga maar na bij jezelf.

 

Bewuste ademhaling biedt veel voordelen die je zal ervaren tijdens een Mindful Run.

 

Bij Mindful Run ligt de nadruk dus hoofdzakelijk op de juiste manier van ademhalen, het lopen en het bewegen zelf en niet zoals bij een klassieke Mindfulness training op praten en mediteren. Mindfulness trainingen zijn passief een Mindful Run training is actief. Je hoeft geen reden of doel te hebben om mee te doen aan een Mindful Run, je kunt het gewoon ervaren.

 

Mindful Run leert jou dus enerzijds om een maximaal rendement uit je ademhaling te halen. Een optimale ademhaling leidt namelijk tot een beter uithoudingsvermogen waardoor je ook gemakkelijker je doel zal halen, wat dit ook is. Anderzijds kan je ook via bewuste ademhaling, leren je zorgen te laten voor wat het is. Dit is wat je er voor jezelf als extraatje kunt uithalen, ook als je niet aan het lopen bent: bewuste

ademhaling als remedie tegen stress en zorgen. Bewuste ademhaling vergroot je uithoudingsvermogen gedurende de hele dag.

 

Conclusie

 

Mindful Run is geschikt voor iedereen, je hoeft er zelfs geen hardloper voor te zijn. Zin hebben om te bewegen en bezig zijn met de bewuste ademhaling (lopen, looptechniek, springen, sprinten,

kracht, yoga, core stabiliteit, pilates) en je eigen doelen, als je er één hebt, bereiken, dat is het! Niets meer en niets minder.

 

Wil je meer weten over een Mindful Run cursus klik dan hier! Voor al onze opleidingen hebben wij een complete nieuwe site gemaakt www.mroi.nl 

 

Sportieve groet,

 

Martijn Mensink

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0