De kracht van het ademen

Leven zoals we ademen

 

Aangezien we ”leven zoals we ademen” ben ik mij afgelopen jaren steeds bewuster geworden van mijn ademhaling. Zoals een vis pas weet wat water is als hij op het droge ligt, zo worden wij ons pas bewust wat ademen is als we geen lucht meer krijgen.

 

Vroeger bestond mijn leven uit controle hebben. Ik was heer en meester binnen mijn comfort zone. Ook had ik diverse verslavingen om mijn gevoel maar te onderdrukken. Achteraf gezien durfde ik gewoon niet te voelen. Ik had vaak problemen met mensen in mijn directe omgeving omdat ik ze gewoon irritant vond. En ademen? Hoe bedoel je ademen? Precies ik was compleet vergeten te ademen. Na diverse opleidingen zoals NLP, Mindfulness, Ademhalingstherapie, ben ik op het spirituele pad gekomen. Dit heeft mij in 2013 doen wakker schudden. Het was een donderslag bij heldere hemel.

 

Waar uiteindelijk alles om draait is ademhalen. Met het toepassen van een ademhalingstechniek ben ik erachter gekomen dat ik zelf het probleem was en niet de wereld.

 

Het is niet zomaar een ademhalingstechniek, het is veel meer dan dat. Het toepassen van deze techniek heeft mijn leven in alle opzichten doen veranderen. De mensen die mij kennen hebben mij zien veranderen. Het is ongelofelijk eenvoudig en eigenlijk ook heel logisch en bovendien ook nog eens gratis. Je kunt er ieder moment van de dag gebruik van maken. In mijn eigen ervaring heeft deze techniek een diepgaand effect op de kwaliteit van mijn leven gehad. Mijn uithoudingsvermogen gedurende de dag is

omhoog geschoten.

 

Stress

 

Ik heb zelden stress en als ik wel stress heb lijkt het wel een zacht briesje dat voorbij waait. Mijn concentratie vermogen is sterk toegenomen en ik ben minder snel afgeleid.

 

Wat is deze magische techniek? 


Het is heel simpel. Hou je mond!  Focus op de ademhaling door de neus. Maak neus ademen een gewoonte en ik weet zeker dat je een diepgaande verandering in de kwaliteit van je leven gaat zien. We halen ongeveer 23000 keer per dag adem en ik denk bijna niemand besteed er aandacht aan.

 

Waarom niet? 

 

Waarschijnlijk omdat het vanzelf gaat en omdat het vanzelf gaat wordt onze aandacht er ook

niet op gericht. Ademen is leven. Het geeft je lichaam zuurstof en daarmee energie!

 

Natuurlijk zit er veel meer inhoud achter dit blog daarom geef ik éénmalig een workshop in Nijverdal.

 

Ook ben ik er van overtuigd dat een gezonde ademhaling een gezond lichaam nodig heeft. Daarom gaan we in deze workshop ook hardlopen.

 

Wanneer?

 

Zondagmiddag 29 maart in Nijverdal bij de Wilgenweard.

 

Een workshop "De kracht van het Ademhalen"

 

De workshop bestaat uit een theorie gedeelte en een praktijk gedeelte. De workshop duurt 2 uur en begint om 13:30 tot 15:30. Het praktijk gedeelte bestaat uit hardlopen. Het is voor ieder niveau geschikt.

 

De kosten voor deze workshop bedragen 30 euro en is inclusief koffie/thee.

 

Aanmelden kan via onderstaande formulier.

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Commentaren: 0 (Discussie gesloten)
    Er zijn nog geen commentaren.