Ik noem het Mindful Hardlopen

Lekker relaxed lopen.

 

Alhoewel ik duidelijke doelstellingen heb in mijn leven, leg ik de lat tijdens mijn hardloop trainingen niet al te hoog.

 

Ik loop ook altijd hard zonder koptelefoon. Het grote voordeel hiervan is dat ik één word met de natuur.

 

Hardlopen wordt dan om mij heen kijken naar de velden, de bomen en het bos. Luisteren naar de vogels en de wind. De warmte van de zon voelen. Het voorjaar ruiken.

 

Hardlopen is zoveel meer dan alleen maar hardlopen.

 

Hardlopen wordt zo een vorm van bewust zijn van mijn fysieke en mentale sensaties. Maar ook van alles wat om mij heen gebeurt. Zo is hardlopen voor mij een levenshouding geworden, waarbij ik

gedachten en gevoelens kan toelaten en aanvaarden, om ze vervolgens los te laten. Op die manier krijgt alles een plaats. En kom ik in een toestand van innerlijke rust, terwijl mijn benen kilometers maken.


Gelukkig worden van hardlopen.

 

Hardlopen maakt mij gelukkig. Het gaat mij niet om de medaille. Ook niet om de doelstelling. Of ik die nu realiseer, of niet, is bijzaak. Het gaat om de eerste stap die ik heb gezet, om anders in het leven te staan en anders met mijzelf en met andere mensen om te gaan. Het gaat over durven dromen. Om daarna

die droom werkelijkheid te laten worden. Dag na dag. Het gaat over de moed om te gaan trainen. Over de wilskracht om door te zetten. Over volharding om na elke kilometer de volgende te lopen. Over nooit opgeven. En telkens herbeginnen, bijvoorbeeld na een blessure.

 

Het leuke is dat ik die kwaliteiten ook zie bij heel wat van mijn cursisten. Stuk voor stuk mooie, lieve en goede mensen.

 

Mindful Run Mama Run.

 

De cursus Mindful Run Mama Run laat je ervaren hoe fijn het is om te lopen. Of het nu gaat om heel hardlopen of lekker relaxed te lopen. Het is een andere manier van lopen.

 

Ik noem het Mindful Hardlopen

 

23 januari op maandagavond start ik in Arnhem met de nieuwe cursus Mindful Run Mama Run.

5 weken achter elkaar op een ontspannen manier leren hardlopen in combinatie met mindfulness.

 

Heb je nog nooit hardgelopen of loop je af en toe hard of wil je gewoon leren ontspannen lopen dan nodig ik je van harte uit. Klik hier voor de start datum.

 

Groetjes,

 

Dianne

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0