Run Mama Run

Sinds ik met Mindful Run bezig ben is mijn

ademhaling veel beter geworden.


Een goede ademhaling verbetert onder andere je

loopprestatie.


Het is ook een simpele rekensom: Beter ademen betekent meer zuurstof voor je spieren en dat staat gelijk aan meer uithoudingsvermogen.


Net zoals je de hamstring en de kuiten traint om je kracht te verbeteren om de heuvels over te komen, kan je ook de ademhaling bewust trainen.


De sleutel tot het voorkomen van vermoeidheid is vollediger ademen tijdens het sporten. Als je (letterlijk!) dieper ademt krijgen je longen meer zuurstof om die naar je spieren te voeren. De meeste hardlopers zijn borst-ademhalers en geen buik-ademhalers.


Wanneer je borst ademt, maak jij je longen niet helemaal leeg, je krijgt dus minder verse zuurstof in je longen en dus in je lichaam en dat betekent minder energie. Je schouders zijn ook gespannen en bewegen op en neer. Het op en neer bewegen van je schouders is ook verspilde energie – energie die je juist moet bewaren voor het hardlopen.


Dus elke keer als je uitademt trek jij je buik in en zo druk jij je longen zo leeg mogelijk. Als je dan weer inademt zet jij je buik uit om de lucht je longen in te trekken. Door je buik uit te zetten geef jij je longen ook meer ruimte om zich vol te laten stromen. Mijn atleten die mee hebben gedaan aan de cursus mindful run hebben daadwerkelijk ook ervaren dat je minder hard hoeft te werken tijdens het

hardlopen. Hardlopen kost ze minder inspanning omdat de ademhaling veel beter

is geworden.


Ook in het dagelijkse leven heb je hier plezier van omdat je veel meer energie hebt wat weer leidt tot een prettiger leven.


Donderdagmorgen om 9:30 tot 11:00 uur 5 februari start in Arnhem een cursus Mindful Run voor mama’s. In deze cursus leert Dianne je in 5 weken om zo efficiënt mogelijk te ademen. Je hebt geen hardloopervaring nodig om aan deze cursus deel te nemen. 


Adem in, adem uit.


Martijn

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0