Wie is de baas?

De geest is de baas van het lichaam, je geest controleert het lichaam en niet anders om.


Zodra lichaam en geest in harmonie worden gebracht ga je niet meer een gevecht aan met jezelf maar lijkt het wel dat alles vanzelf gaat.


Dat zie je ook bij sommige mensen. De één moet er keihard voor werken en bij de ander gaat het allemaal van zelf, althans dat lijkt zo.


Het grote geheim hierachter is dat de één gewoon beter getraind is tussen zijn oren. Dat hoor je soms ook wel eens mensen zeggen. Hij is mentaal niet sterk oftewel "het zit tussen de oren niet goed".


Want als je gedachten negatief en rommelig zijn, zullen je prestaties automatisch minder zijn dan wanneer je gedachten positief zijn. Mensen die meer in het hier en nu leven kijken niet ver vooruit en maken zich minder zorgen en hebben meer rust in hun hoofd. Het klinkt niet alleen simpel maar dat is het ook.


Je hersenen trainen d.m.v. een ademhalingsoefening.


Oefening:


Adem langzaam in door je neus en adem uit via je neus. Je ogen mogen gesloten zijn maar kunnen ook gewoon open zijn, net wat jij ontspannen vindt.


Zeg tegen jezelf bij het inademen “IK” uitademen“BEN” inademen “HIER” uitademen “NU” inademen “IN” uitademen “DIT”. Herhaal dit de hele oefening. Zet een stopwatch (via je mobile telefoon) aan en doe dit 15 minuten lang. Je focus is op de zin “IK BEN HIER NU IN DIT”.


Deze zin zal je geest helpen te concentreren om in het hier en nu te blijven.Begin hier de dag eens mee en zie het als een soort van meditatie techniek. Normaal gesproken heeft je geest nogal eens de neiging om af te dwalen naar het verleden of naar de toekomst. Met deze eenvoudige oefening krijg je de geest steeds meer onder controle. Met het regelmatig toepassen van deze techniek wordt je steeds meer gewaar over je gedachten. 


Je gaat gedachten steeds meer zien als een gedachte.


Een paar tips om deze oefening goed uit te oefenen.


Houd je rug recht en zit rechtop.

Ogen gesloten of open Haal rustig adem via je neus en houd je mond gesloten.

Adem in en adem uit op hetzelfde tempo en(langzaam zonder onderbrekingen)


Hoe beter getraind je bent in je hoofd hoe makkelijker het leven wordt en hoe beter prestaties worden. Ik vind het altijd wel bijzonder dat mensen hun focus alleen maar op lichamelijk trainen zetten en bijna niet op het geestelijk nivo.


Als je vragen hebt over de oefening of je wilt meer weten over dit onderwerp dan kun je mij altijd mailen op info@mindfulrun.nl


Hartelijke groet,


Martijn Mensink

Reactie schrijven

Commentaren: 0