Met een beetje wilskracht kun je Wilskracht trainen

Ik zie wilskracht altijd als een spier, die je kunt trainen. Telkens als ik deze spier train wordt hij sterker.

 

Hoe ik deze spier train?

 

Gewoon door bijvoorbeeld een paar makkelijke  oefeningen te doen heb ik ervoor gezorgd dat ik best getraind ben in deze Wilskracht spier.

 

Onderstaand heb ik een "trainingsschema" voor je gemaakt om deze spier ook te trainen. Dit kost je misschien in het begin een beetje wilskracht maar door het trainen van deze wilskracht train je ook weer de wilskracht spier :-)

 

Trainingsschema om de wilskrachtspier te trainen.

 

1 Doe alles stap voor stap

 

Dit is één van mijn grootste ontdekkingen afgelopen jaren: hoe vaker je beslissingen moeten nemen, hoe sneller je wilskracht uitgeput is. Wie veel plannen heeft, moet veel beslissingen nemen. Niet slim denk ik.

Concentreer je op één doel en begin gewoon.

 

2 Bewust ademhalen

 

Alleen al aandacht geven aan je ademhaling versterkt je wilskracht. Langzaam ademen haalt je lichaam uit de toestand van korte termijn stress.

 

3 De drie R-en

 

Pas rust, reinheid en regelmaat toe in je leven en ik verzeker je een optimale gezondheid.

Ik heb de zogenaamde drie R’en van mijn moeder geleerd toen ik jong was. Deze 3 R-en zorgen er nog steeds voor dat ik in een optimale gezondheid verkeer.

 

4 Leef in het NU

 

Geniet nooit met mate, want dan doe je jezelf tekort. Elke seconde, minuut, uur enzovoort beleef je maar één keer in je leven. Geniet er daarom nú van en richt je aandacht niet alleen op wat nog komt of is geweest. Leef je in het moment en geniet je ervan? Dan voel je je blijer, vrolijker, energieker en ben je eenvoudigweg meer in balans. Dus zet niet de rem op je geluk, maar geniet in het hier en nu.

 

5 Zoek een coach

 

De druk van een persoonlijke uitdaging kan soms zwaar zijn. Je hebt het gevoel er helemaal alleen voor te staan. Soms voel je je eenzaam en lijkt het alsof je niet verder komt. Met coaching kom je erachter dat er iemand is die je begrijpt en die je steunt. Dat geeft nieuwe kracht en zekerheid.

 

Pessimisme is een kwestie van humeur, optimisme van wilskracht. Doe je voordeel ermee.

 

Sportieve groet,


Martijn Mensink

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0