Hoe werkt het?

Ademhalingscentrum resetten

Uniek aan de therapie is dat het de enige ademtherapie ter wereld is die ervoor zorgt dat het ademhalingscentrum (te vinden in de hersenstam) naar een gezonde waarde ‘gereset’ wordt. Dit ademhalingscentrum bepaalt ‘het ademvolume’ (niet te verwarren met het ‘longvolume’ wat vaak bij longaandoeningen gemeten wordt in het ziekenhuis). Een zware ademhaling betekent een groot ademvolume (tussen de 8 en 20 liter per minuut) terwijl een klein ademvolume (tussen de 3 en 7 liter per minuut) gezond is. (Dit heeft niet Dr. Buteyko bedacht maar staat ook vermeld in Medische tekstboeken zoals die van Guyton.)
Met de Ademwijzertraining  is over het algemeen binnen 3 maanden een gezond ademvolume van ongeveer 5 liter per minuut te bereiken. Dit zorgt voor een goede afgifte van zuurstof aan de organen, hersenen en spieren en het op peil kunnen houden van de zuurgraad van het bloed zonder dat u daarvoor mineralen kwijtraakt (het zogenaamde ‘bloed bufferen’ door gebrek aan koolzuur in het bloed). Ook is de stressbestendigheid door een speciale aanpak merkbaar verhoogd.

 

Beter met stress omgaan

Buteyko ging uit van ademhaling als de oorzaak van zovele gezondheidsklachten. Dat klopt in onze ogen niet omdat een groter ademvolume een functie  is die aangestuurd wordt door stressreacties in het lichaam. Zoals bijvoorbeeld bij langdurige inspanning, aanhoudend psychische druk of ziekte. Een aanhoudend te groot ademvolume zal op zichzelf wel weer stress kunnen veroorzaken in het lichaam en daardoor ook haar destructieve werk blijven doen wanneer de stressfactoren geheel verdwenen zouden zijn.
 

 

Rustig ademen is meer energie, gezond sporten en ontspannen leven!

Na enkele maanden heeft u al een permanent rustigere ademhaling terug, weet u hoe u gezond kunt sporten, kunt spreken zonder energieverlies en hoe u dagelijkse stress kunt pareren. Steeds meer mensen ontdekken ook de preventieve kracht van onze training. Doordat de gezondheid met flinke stappen vooruit gaat, bespaart u ook nog eens de komende jaren tientallen tot honderden euro’s per jaar aan extra zorgkosten.

 

De trainingen zijn op basis van deze methode gemaakt. Voor individuele therapie verwijs ik u altijd door naar Buteyko instituut Nederland 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0