Ben jij klaar om een flexibele, mindful en vooral betere sporter te worden?

Wat heb je bijvoorbeeld als hardloper aan ademhalingstechnieken? Nou, heel veel! De combinatie van ademhalingstechnieken en hardlopen biedt een gezonde balans tussen lichamelijke conditie, geestelijke conditie.

Ademhaling

Door het bewust toepassen van ademhalingsoefeningen verbeter je de longcapaciteit, waardoor sportprestaties en uithoudingsvermogen verbeteren. Door de diepe ademhaling die je traint met Mindful Run blijft je hart rustig pompen en kan je lichaam beter ontspannen. Een betere ademhaling is voor een sporter belangrijk om tot betere prestaties te kunnen komen. Diepe ademhaling haalt maximaal rendement zuurstof uit je longen, meer zuurstof is meer energie.

 

Mindful

Ook staan mensen die mindful hardlopen bewuster en meer mindful in het leven. Als sporter richt je je vooral op het lichamelijke, maar door mindful oefeningen kun je leren geconcentreerder en kalmer te bewegen. Je kunt makkelijker de aandacht bij jezelf houden. Mensen die aan Mindful Run doen zeggen kalmer en minder gespannen te zijn. Dat zou kunnen komen omdat er minder stresshormonen worden aangemaakt, waardoor er een gevoel van rust ontstaat.

 

Mindful Run en afvallen

Er zijn heel veel verschillende oefeningen. Mindful Run kiest bewust voor een serie oefeningen die de belangrijkste spiergroepen van het lichaam behandelen. Vrijwel alle oefeningen leiden tot gewichtsverlies. Daarnaast zijn er nog de ademhalingsoefeningen. Deze oefeningen zijn erop gericht zuurstof naar het bloed te brengen. Hierdoor neemt de absorptie van zuurstof toe en worden gifstoffen sneller uit het bloed uitgescheiden. Mindful Run biedt onder meer oefeningen waarbij je met kracht alle zuurstof uit je longen uitademt, waarna je een basis hebt gelegd voor zeer heilzame inademingen. Hierdoor krijgt het hele lichaam meer zuurstof en gaat sneller energie verbranden.

 

Wist je dat?

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat kinderen beter presteren op school als ze geregeld een lesje mindful running krijgen.

 

Een American football team mindful running heeft opgenomen in hun trainings programma

 

Mindful Run kan helpen pijn te verlichten; zowel lichamelijke- als emotionele pijn.

 

Ben jij klaar om een flexibele, mindful en vooral betere sporter te worden?

 

Zondag 19 oktober starten wij met de 5 weekse cursus bij de Wilgenweard in Nijverdal. Doe je mee?


5 zondagen van 9:30 - 11:00


http://www.wilgenweard.nl/mindful-running


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0