JE hoofd vol of je hoofd leeg

Mindfull (met dubbel LL) is actief dagdromen. De geest dwaalt als een vrije val terug naar gebeurtenissen in het verleden of is bezig met het doorzoeken naar mogelijkheden voor in de toekomst. Heel veel mensen dwalen de hele dag rond in de dwaze staat van bewustzijn. Deze mensen zijn dan ook altijd heel erg druk.

 

Voor veel van deze mensen is een rondje hardlopen dan ook echt een must want ze moeten hun hoofd leeg lopen. Regelmatig zie ik ze voorbij komen met oordopjes in de oren, lekker luisteren naar hun favoriete nummer. Geef ze eens ongelijk!. Het helpt ze daadwerkelijk om met muziek gemakkelijker en lekkerder te lopen.

 

Doordat ze naar hun favoriete nummers luisteren lopen ze vaak harder en gemakkelijker dan zonder muziek. Met het luisteren naar muziek voel je wat minder de pijn en wordt het allemaal wat dragelijker. Sport psychologen noemen dit dissociatie. Een afleiding die ervoor zorgt dat onze aandacht niet gericht is op pijn of de vermoeidheid.

 

Mindfull (met dubbel LL) lopen is niet het opschonen van je geest het is proberen te ontsnappen van al je gedachten van deze op tijd ingerichte, ordelijke, analytische wereld. Tijdens het lopen komen er waarschijnlijk veel mooie en grote ideeën in je op, echter aan het eind van je rondje hardlopen zal je er nog weinig van herinneren aangezien je geest alweer is afgedwaald naar je eigen realiteit

 

Maar wat is er dan zo speciaal aan Mindful Run?

 

Mindfulness is een overweldigend bewijs dat je algemene welzijn en het algemene genieten van het leven verhoogd wordt. Studies hebben aangetoond dat met het bewust verbeteren van je ademhaling stress wordt vermindert. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Mindfulness de activiteit en de groei in de hersenen je emotioneel bewustzijn positief beïnvloed. Mindfulness verbetert je geestelijke gezondheid.

 

Mindful Run is hardlopen met een schone geest. Je bent bewust van je gedachten, deze komen en gaan. Mindful Run is hardlopen zonder oordopjes, je bent bewust van alles wat je hoort en je durft alles te voelen. Door meer rust in je geest komen er steeds meer oplossingen en vind je steeds meer creativiteit. Een Mindful Run leert je bewust ademhalen. Een Mindful Run geeft je energie zowel voor als tijdens als na het hardlopen.

 

Met een Mindful Run plant je een nieuw zaadje in je bewustzijn. Met het geven van veel aandacht laat je dit zaadje groeien en kun je steeds weer opnieuw oogsten.

 

Uit het hoofd naar het hart met als brug ‘’Ademen’’

 

Ademen is leven, bewust ademen is bewust leven.

 

Martijn Mensink

 


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0