De Sleutel tot alles wat je wil bereiken zit in je eigen ademhaling

De Sleutel tot alles wat je wil bereiken zit in je eigen ademhaling
Stel je voor: 2015 wordt het jaar waarin je een betere gezondheid bereikt en je bent fitter dan ooit tevoren en je bent in staat om al die doelen te bereiken die je graag wilde bereiken.

Stel je voor dat ik je begeleid naar de belangrijkste tool die je gaat ondersteunen naar een optimale gezondheid, succes, energie maar vooral rust om dit te bereiken. Hoe cool zou het zijn als alles wat je nodig hebt elk moment beschikbaar was en altijd beschikbaar blijft in overvloed om je heen.

De Sleutel tot alles wat je wil bereiken zit in je eigen ademhaling
Denk er eens over na... Je kunt weken zonder voedsel, dagen zonder water, maar slechts enkele minuten zonder lucht. Mindful ademhalen heeft mijn leven in alle opzichten positief veranderd en ik garandeer je dat dit ook jou leven zal veranderen. Het zal je energieniveau verhogen en het zal je lichaam helpen genezen, het zal je openstellen voor de magie van het leven. Mindful ademen is de verbinding van het leven met het universum.

Ademhaling zal een optimale gezondheid voor je creëren
Lucht is zoveel meer dan alleen maar zuurstof. Zuurstof is eigenlijk best wel een stomme naam voor deze levengevende, onzichtbare substantie die je inademt. Je adem is de brug om vanuit je hoofd naar je hart te gaan. Je adem is de verbinding met de pure magie van het leven. Dit is de Absolute waarheid.

Het is te belachelijk voor woorden in de wereld waarin we leven dat we vergeten zijn te ademen. Check je lichaam eens, nu op dit moment, waar zit je ademhaling? Als je staart naar het computerscherm is er een goede kans dat je jezelf niet voedt met wat nodig voor een optimale gezondheid en helderheid. Hoe vaak vergeet je te ademen op een dag?

Ademhaling zal je helpen om je doelen te bereiken
Iedereen heeft tijdens het verblijf op deze aarde een doel te vervullen, toch? Als je echt wilt activeren wat je altijd denkt of zegt maar nog niet doet, moet je een hoog energie niveauhebben. Als je dit in een mum van tijd zou kunnen leren dan zou je instappen, toch?

23000 ademhalingen per dag (mijn schatting). Wat zou er gebeuren als je hier 5%  meer aandacht aan zou besteden?
Juist, 5% meer potentieel, meer energie, meer rust etc. Wil jij ten volle leven? Ga bewust ademen. Adem is energie, maar dat is niet wat we hebben geleerd. Ons is verteld dat voedsel de bron is van energie, maar voedsel is de secondaire bron van energie. De reden waarom mensen zo veel eten is omdat ze niet hun lichaam voeden met wat nodig is om energie te krijgen. Door het vele eten beroven we onze geest van de creatieve stappen die het nodig heeft om zich te concentreren op het verteren in plaats van het creëren.

Dit hele spijsverteringsproces kost heel veel tijd en energie en gaat ten koste van jouw levensenergie!
Ik ga niet zeggen dat je moet stoppen met eten maar ik zeg: wees bewust van je ademhaling en je zult zien je gaat minder eten.

Hoe je ademhaling je zal helpen innerlijke rust te creëren
Energie komt uit de geest en in de tweede plaats komt het door de lucht die je inademt. Door onbewust te ademen is je zenuwstelsel (je gedachten) een rock & roll feestje aan het vieren. 50.000 gedachten per dag, het is een slijtageslag in je hoofd, je kunt er uitgeput door raken. En dan moet je ook nog een levensdoel, visie en nog meer energie hebben. Het zal je nog meer uitputten, alleen al bij de gedachte eraan.

Je ademhaling is direct gerelateerd aan het creëren van evenwicht in je geest. Evenwicht is rust en ruimte in je geest. Wanneer je bewust leert ademhalen creëer je rust en creativiteit wat vervolgens weer nieuwe levensenergie geeft. Dus voor alle chronische piekeraars: niet getreurd, er is hoop, ik kan je vertellen of je niet goed ademt. Ik ben namelijk zelf het bewijs geweest.

Samengevat...

 

Als je bewust verbinding maakt met deze levengevende energie die je van nature al voelt, voel je dankbaarheid en heb je een diepe waardering voor deze kostbaarheid die jou is gegeven.

Bewust ademen is simpelweg het bewijs dat je leeft. En uiteraard verhoogt het je geluksniveau!

Adem in, adem uit.

Martijn Mensink.


Even voorstellen: Martijn Mensink is trainer, coach en spreker. Martijn heeft intussen al honderden mensen geholpen om te stoppen met roken, met de prettige methode van Allen Carr’s Easyway. Met deze methode is het mogelijk dat een roker binnen 6 uur 100% van het roken af is. Door deze inzichten is Martijn gaan inzien dat het brein van ieder mens veel meer kan dan wat hij ooit dacht. Door een andere manier van denken gaan steeds weer nieuwe deuren open. Met Mindful Run heeft Martijn een 5-weekse cursus ontwikkeld waarin de cursist zowel op lichamelijk als geestelijk nivo aan het trainen is. Martijn heeft zelf marathons gelopen en heeft veel hardloopervaring. Hij is naast stoppen met roken therapeut, mindfulness trainer/coach ook officieel gecertificeerd atletiek trainer bij de KNAU. Martijn blogt regelmatig over allerlei zaken die hij tegenkomt of over wat hij meemaakt in zijn leven

 

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0