Goed ademen is als het drinken van een koel glas waterBewust ademhalen

In ons dagelijks leven halen we per dag ongeveer 23000 keer adem. Iedereen ademt, maar regelmatig hoor ik van cursisten dat ze soms helemaal vergeten te ademen tijdens het hardlopen of tijdens hun dagelijkse bezigheden.

Ze zijn dan zo bezig met hun hoofd dat ze soms vergeten te ademen.

De basis van alle oefeningen in mindfulness is dat we onze aandacht richten op onze in- en uitademing. Dit heet mindful of bewust ademhalen. Het is heel eenvoudig en tegelijkertijd bijzonder doeltreffend.

In ons dagelijks leven is ons lichaam vaak op de ene plek, terwijl onze gedachten heel ergens anders zijn. Als we ons bewust zijn van onze inademing en uitademing en we op onze ademhaling letten, brengen we onze geest terug naar ons lichaam. En plotseling zijn we er, volledig aanwezig in het hier en nu.

Bewust ademhalen is als het drinken van een koel glas water op een warme en dorstige dag.

Cheers,


Martijn Mensink


Naam


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0