Goede ademhaling goed voor lichaam en geest.

We doen het zo'n 23.000 keer per dag, zonder erbij stil te staan, zonder te beseffen dat we met de juiste ademhaling stress, spanning, hoge bloeddruk, energiedipjes, etc. kunnen aanpakken!

Een mensenlichaam kan best wel een tijdje zonder drank en voedsel, maar ontzeg het gedurende enkele minuten adem en het blokkeert. Een lichaam heeft zuurstof nodig, op elk moment van de dag.


Maar ook al is onze ademhaling zo'n vitale lichaamsfunctie, we besteden er doorgaans bitter weinig aandacht aan. Vreemd, toch? Nu moet je natuurlijk niet elk van de 23.000 ademteugen die je per dag inhaleert grondig gaan bestuderen. Maar met een beetje extra aandacht kan je zoveel meer halen uit je ademhaling. Je energie level gaat omhoog, stress wordt verminderd etc.

 

Mindful zijn is bewust ademhalen.

 

Met de diverse ademhalingstechnieken die je leert tijdens de Mindful Run cursus krijg je de handvaten aangereikt die ervoor zorgen dat je makkelijker loopt omdat je gewoonweg meer energie hebt. Natuurlijk zijn er veel meer voordelen voor je met bewust ademhalen, maar dat is ieder voor zich.

 

Ademhalingstechnieken zijn technieken van verschillende mogelijkheden van ademhalen. Deze technieken helpen je bij activiteiten waar goed ademhalen belangrijk is. Hardlopers maar ook sporters in het algemeen hebben veel voordeel bij een goede ademhaling. Sprekers, zangers of beter gezegd iedereen krijgt voordelen bij een goede ademhaling.

 

Alles wat ik je leer pas ik natuurlijk zelf ook toe. Naast een fanatieke hardloper, geef ik ook regelmatig trainingsessies van 6 uur bij bij Allen Carr Easyway stoppen met roken. Een goede ademhaling komt hier heel goed van pas omdat ik hier ruim 6 uur achterelkaar aan het praten ben.

 

Met de juiste ademhalingstechnieken tijdens bijv. mijn werk is het voor mij de normaalste zaak van de wereld om bij thuiskomst nog heerlijk een stuk hard te lopen. Energie genoeg en dat voor een bijna 40er en vader van 2 kinderen :-)

 

En als ik eerlijk ben, dat was vroeger wel anders.

 

Wat het geheim hierachter is wil ik natuurlijk graag met je delen. Want wat zou jij doen als jij iets doet dat heel goed bevalt?

 

Juist, dan mag de hele wereld het weten.

 

Daarom dus Mindful Run!

 

Hartelijk groet,

 

Martijn Mensink


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0