10 redenen waarom ik nooit zou gaan hardlopen

‘Ik en hardlopen, geloof je het zelf!?’ zei ik tegen Matthijs toen hij voorstelde dat ik eens een rondje moest gaan hardlopen.

Ik snap die sport niet. Echt niet. Ik had ook allerlei redenen hiervoor natuurlijk.

Mijn top 10 om niet te gaan hardlopen zag er toen zo uit.

1. Het weer
Hardlopen doe je (als het goed is) buiten. Als je een beetje consequent bent loop je ook hard in de winter en wanneer de regen met bakken uit de hemel valt. Mij niet gezien.

2. Discipline
Voor hardlopen heb je discipline nodig. Je moet jezelf immers naar buiten slepen om een rondje te gaan doen. Er is niemand die tegen je zegt: "NU NAAR BUITEN!" Persoonlijk heb ik zo’n iemand wel nodig, want: ik heb een klein beetje gebrek aan sportdiscipline.

3. Dure benodigdheden
Als ik zou willen beginnen met hardlopen moet ik eerst dure en goede hardloopschoenen aanschaffen, ik heb namelijk zwakke knieën. Ook moet er nieuwe kleding worden aangeschaft want in mijn zwarte joggingsbroek van de Zeeman kan ik natuurlijk niet over straat lopen. En hardloopspullen zijn DUUR (voor mijn budget dan, ik weet niet hoe het met die van jullie zit).

4. Iedereen kijkt
Ik lees genoeg (leuke) anekdotes van voorbijgangers die reacties hadden op hardlopers. Volgens mij word je regelmatig nageroepen als je fanatiek aan het hardlopen bent. No way, ik hoef niet zwetend gezien te worden.

5. Prestaties delen
Ik, persoonlijk, zou me zelf een beetje verplicht voelen om mijn prestaties te delen op social media. Dat zie ik namelijk vaak genoeg gebeuren. En geloof me, mijn hardloopconditie is niet OKE!

6. Zweten
Liever niet.

7. Blessures
Ik lees gigantisch veel over hardloopblessures dat ik er een beetje bang van ben geworden. Vooral met mijn gekke knieën.

8. Moeilijke schema’s
Aansluitend op het bovenstaande: schema’s om blessures te voorkomen. Ik heb een tijdje geleden geprobeerd om hard te lopen en ik werd gek van alle verschillende schema’s om te beginnen. Geen enkele was hetzelfde.

9. Er bestaan andere sporten
Fietsen, voetballen (al heb ik dat al 2 jaar niet meer gedaan) vind ik allemaal veel leuker dan hardlopen.

10. Ik ben bang dat als ik alle spullen aanschaf tòch niet ga hardlopen. En dat is de grootste reden waarom ik een hekel heb aan hardlopen: de combinatie van dat het veel geld gaat kosten en dat je toch discipline moet hebben voordat je het geld gaat uitgeven.

Acht jaar later en duizenden kilometers hardgelopen ben ik een ervaring rijker. Hardlopen is zoveel meer dan alleen hardlopen.

 

De combinatie mindfulness en hardlopen heeft mij verlost van bovenstaande redenen om nooit te gaan hardlopen. Mindful Run is bewust met je geest en lichaam bezig zijn. Mindful Run geeft je handvaten en inzichten over jezelf waardoor het leven op sommige momenten net iets makkelijker wordt of beter gezegd makkelijker te hanteren is. 

 

Met MINDFUL RUN leer je hardlopen op een unieke manier. MINDFUL RUN gaat eigenlijk helemaal niet over hardlopen.

 

Het is erg moeilijk in het begin te begrijpen dat het hele idee van hardlopen helemaal niet gaat om hard te lopen. Hardlopen leert je om het stemmetje in je hoofd dat wil STOPPEN te verslaan.

 

Een mooie ervaring van een cursist.

 

De 5 daagse mindfulrun cursus van Martijn is DE eye opener van 2014.
Met duidelijk en enthousiast verhaal begin je aan allerlei oefeningen. Je ervaart direct verschillen in looptechniek, ademhaling en lopen met je zintuigen. Leuke en zeer waardevolle lessen in mooie omgeving!

 

Sportieve groet,

 

Martijn


 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Natasja (donderdag, 12 juni 2014 16:29)

    mmmm, peins, denk, misschien zal ik het dan toch ook nog overwegen ooit te gaan doen. Mijn argument is stoppen wanneer je lichaam de grens aangeeft...en dat is denk (ja, ja iets tussen mijn oren?) ik al heel snel bij mij....wel dank voor het delen!

  • #2

    Martijn Mensink (vrijdag, 13 juni 2014 10:22)

    Graag gedaan Natasja :-)