Mindful hardlopen met Social Mile Arnhem

Vorige week woensdag heb ik een clinic gegeven aan de leukste hardloopgroep van Arnhem, SOCIAL MILE. Het verslag geschreven door Social Mile vind je hieronder.

 

RUN // 28 mei 2014 

 

Stoppen met nadenken. Starten met voelen, zien, ruiken en horen. Vanavond genoten de Social Milers een clinic ‘Mindful Running' verzorgd door Martijn Mensink.

 

Bewondering voor het feit dat we allemaal een PR hebben gelopen, we hebben zo’n 2,4k afgelegd in ruim drie kwartier! Er is nog geen Wednesday Social Run geweest waarin we zo’n korte afstand hebben gerend. Maar hé! Het ging dan ook niet om de afstand. Laat staan het tempo. In de clinic ging het er om dat we ons bewust zijn over onszelf. In het hier, en nu.

 

 Met - voor sommige misschien wat vreemde of lastige - ademhalingstechnieken dwing je jouw lichaam tot een bepaalde focus en rust. Heb je dit eenmaal onder de knie, dan is meer plezier in jouw run vanzelfsprekend.

 

 

 

De 14 koppige - Wauw! Wat een hoop nieuwe gezichten! - loopgroep startte vanzelfsprekend bij Sugar Hill. Hier werd een korte introductie gegeven over wat ons te wachten stond gedurende clinic. Op een rustig tempo rende we naar de vijver aan de Van Coesfeldstraat. We kregen één simpele opdracht: ssstt! Er mocht absoluut niet gesproken worden.  

 

Daar werden de Social Milers wat onrustig van, want normaal lusten ze best wel een kopje thee en een biscuitje tijdens de runs… Ondanks dat, deed iedereen serieus mee. Stilte was er. Een paar honderd meter verderop kwamen we aan bij de vijver waar de clinic werd vervolgd. Aangegeven werd dat we tijdens het rennen over allerlei zaken zouden nadenken, er zouden talloze gedachten door het hoofd schieten. Dat was juist. Niet dat het niet goed of slecht is. Maar stop met nadenken, focus op het hier en nu.

  

Het ging niet alleen over de manier waarop we tijdens het rennen ademhalen. Het ging ook over het creëren van volle aandacht naar het hier en nu. Kijk om je heen, wat zie je? Luister eens, wat kun je horen? Wat ruik je in je omgeving? Stop met nadenken en malen. Start met genieten van het feit dat je kan hardlopen, hoe ver of snel dat ook is.

 

Het ging ook over wat je voelt. Zowel in je lichaam, als waar je loopt. Een leuke werkvorm die dit benadrukte waren de steigerungs. Op blote voeten. Dat gevoel van vroeger! Heerlijk! Nat, koud gras tussen de tenen. Dat is lang geleden!  

 

Een vernieuwende avond met nieuwe inzichten en waardevolle tips. Kijk voor meer informatie over Mindful Running op de website van Martijn Mensink.

  

 

Bron: runkeeper.com

 

 

 

#hardlopen

 

#social mile

 

#clinic

 

#arnhem

Reactie schrijven

Commentaren: 0