Ben jij een optimist of een pessimist?

 

Een pessimist ziet het probleem in elke kans; een optimist ziet de kans in elk probleem. ~ Winston Churchill 

 

Optimisme is niet iets waarmee je wordt geboren. Het is een vaardigheid die kan worden geleerd. Hier zijn een aantal gouden regels van een echte optimist. Dus als jij een meer positief persoon wilt worden of dat je meer optimistisch in het leven wilt staan, dan is dit bericht uitermate geschikt voor jou.

 

 De fundamentele regels van een optimist  

 

1. Optimists respect themselves for their own essence1. Optimisten respecteren zichzelf

 

 

In je kindertijd toen je nog huppelde, sprong, zong of danste had je geen aandacht voor de mensen om je heen. Je hoefde jezelf niet te bewijzen tegen over helemaal niemand. Maar hoe ouder je wordt des te meer je wordt beïnvloed door familie, vrienden, TV, etc. Vanaf dat moment ben jij jezelf begonnen te vergelijken met anderen.Vanaf dat moment ben jij gaan beseffen dat veel mensen dingen hebben wat jij niet hebt. Jij bent op dat moment gestopt om de dingen te waarderen die jij al wel hebt.

 

Een optimist vertrouwt in tegenstelling tot heel veel andere mensen altijd op zijn gevoel, als het gaat om dagelijkse activiteiten. Een optimist vergelijkt en oordeelt niet. Een optimist doet wat hij wil en wacht niet op de goedkeuring van iemand anders. Een optimist denkt niet na een optimist die DOET.

  

2. Optimists effectively use their opportunities2. Optimisten maken effectief gebruik van de mogelijkheden 

 

Veel mensen ergeren zich aan "te optimistische" mensen. In de meeste gevallen, zijn deze mensen geen optimisten maar perfectionisten. Optimisten zijn degenen die hun ogen niet sluiten voor de werkelijkheid. Ze geloven alleen in het optimaal gebruik van alle mogelijkheden. Met andere woorden: een optimist is gewoon een positieve realist.

  

3. Optimists avoid negative people and create positivity around them3. Optimisten vermijden negatieve mensen en maken positiviteit om zich heen 

 

Als je te veel tijd doorbrengt met negatieve mensen, dan is er een kans dat je veel momenten van plezier zal gaan missen. Doe jezelf een groot plezier en vermijd degenen die vol van negativiteit zijn. Omring jezelf met positiviteit en positieve mensen die je altijd zullen steunen. 

 

4. Optimists separate happiness from achievements4. Optimisten zoeken niet naar geluk. 

 

Om optimistisch te zijn moet je tevreden zijn met je leven.Je moet jezelf begrijpen met volle tevredenheid. Als je op zoek bent naar geluk buiten jezelf dan blijf je zoeken en ga je het nooit vinden. Een optimist is gestopt met zoeken. 

 

5. Body language is very important5. Lichaamstaal is erg belangrijk 

 

Wanneer je depressief voelt, kun je door te glimlachen je eigen gevoel misleiden. Door te glimlachen op het moment dat je verdrietig bent, stuur je positieve signalen naar je hersenen en je zult zien hoe snel het je humeur zal verbeteren.

 

6. Optimisten zijn zich ervan bewust dat het leven bestaat uit ups en downs 

 

6. Optimists are aware that life consists of ups and downsHet feit dat je een optimist bent, betekent niet dat je geen slechte dagen hebt. Die ga je hebben dat is gewoon de realiteit. Optimisten zijn zich hiervan bewust en geloven in een betere toekomst en gaan door ondanks alle moeilijkheden in hun leven. 

Conclusie: 

Alleen jij kunt beslissen hoe jij je leven leidt. Je bent niet in staat om de omstandigheden te veranderen, maar je kunt je eigen houding ten opzichte van hen wel verbeteren. Vergeet niet dat het leven meer kleur en helderder is voor positieve mensen.

  

 

Voor veel mensen is hardlopen de basis van een gezond leven. MINDFUL hardlopen is voor mij de basis van een gezond en een optimistisch leven.

 

Even voorstellen: Martijn Mensink is trainer, coach en spreker. Martijn heeft intussen al honderden mensen geholpen om te stoppen met roken, met de prettige methode van Allen Carr’s Easyway. Met deze methode is het mogelijk dat een roker binnen 6 uur 100% van het roken af is. Door deze inzichten is Martijn gaan inzien dat het brein van ieder mens veel meer kan dan wat hij ooit dacht. Door een andere manier van denken gaan steeds weer nieuwe deuren open. Met Mindful Run heeft Martijn een 5-weekse cursus ontwikkeld waarin de cursist zowel op lichamelijk als geestelijk nivo aan het trainen is. Martijn heeft zelf marathons gelopen en heeft veel hardloopervaring. Hij is naast stoppen met roken therapeut, mindfulness trainer/coach ook officieel gecertificeerd atletiek trainer bij de KNAU. Martijn blogt regelmatig over allerlei zaken die hij tegenkomt of over wat hij meemaakt in zijn leven.

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0