Wil je makkelijker lopen. Leer om te onspannen.

 

Wil je makkelijker lopen? Leer te ontspannen!

 

 

 

Een van de sleutels tot een optimale loopprestatie is ontspanning. Een ontspannen geest produceert een ontspannen lichaam.

 

Ontspannen zijn terwijl je loopt lijkt voor de veel lopers iets heel onlogisch, maar het is eenvoudig te realiseren. Onderstaande technieken kun je toepassen als je tijdens het lopen te veel gespannen bent.

 

Laat je kaak ontspannen. Laat je gezichtspieren ontspannen.

 

Houd je bovenlichaam loodrecht op het loopvlak - schouders naar achteren, billen naar voren.

 

Zorg ervoor dat je handen niet gebald zijn maar zachtjes dichtgeknepen zijn, alsof je van eieren.

 

Focus op een vlotte pas.

 

Schud je armen, ontspan je schouders en draag uw armen laag met elle bogen stevig maar niet op slot.

 

Probeer dit: Als je loopt, herhaal het woord "rustig" of "ontspannen."

 

Focus je op je eigen tempo van inademen en uitademen.

 

Het lijkt heel simpel en dat is het ook. Probeer het maar je zult merken dat je steeds makkelijker gaat lopen en dat het je loop plezier uiteindelijk alleen maar vergroot.

 

Even voorstellen: Martijn Mensink is trainer, coach en spreker. Martijn heeft intussen al honderden mensen geholpen om te stoppen met roken, met de prettige methode van Allen Carr’s Easyway. Met deze methode is het mogelijk dat een roker binnen 6 uur 100% van het roken af is. Door deze inzichten is Martijn gaan inzien dat het brein van ieder mens veel meer kan dan wat hij ooit dacht. Door een andere manier van denken gaan steeds weer nieuwe deuren open. Met Mindful Run heeft Martijn een 5-weekse cursus ontwikkeld waarin de cursist zowel op lichamelijk als geestelijk nivo aan het trainen is. Martijn heeft zelf marathons gelopen en heeft veel hardloopervaring. Hij is naast stoppen met roken therapeut, mindfulness trainer/coach ook officieel gecertificeerd atletiek trainer bij de KNAU. Martijn blogt regelmatig over allerlei zaken die hij tegenkomt of over wat hij meemaakt in zijn leven.


 

Reactie schrijven

Commentaren: 0