Rondje Nederland in Runners Flow.

Vandaag tijdens rondje Nederland, een hardloop wedstrijd in Arnhem heb ik heerlijk tegen de wind en regen in hardgelopen. Het is een gevecht tegen de elementen van de natuur.

Terwijl je hardloopt kun je niet denken, tenminste als je goed hardloopt. Als je wel denkt loop je niet goed, is mijn ervaring.

Bij goed hardlopen, stopt het denken. Je lichaam is zo bezig met het hardlopen dat het geen energie meer over heeft voor het hoofd, het denken stopt.

Deze flow kun je met mindfulrunning makkelijk bereiken. Voordat je dit doel wil bereiken moet je wel authentiek worden, zo authentiek  mogelijk. Dit kun je oefenen d.m.v. ademhalingstechnieken.

Probeer onderstaande techniek maar eens.

 

“Ga op je bed liggen en en stel je voor dat je hardloopt. Stel je het hele tafereel voor: de bomen en de wind, de zon, het hele strand, de zoute lucht….Verbeeld je alles: zie het en maak het zo kleurrijk mogelijk. Herinner je een morgen die je het fijnst vond — hardlopend op het strand, in het bos — en begin in je verbeelding te hardlopen. 

 

“Je zult merken dat je ademhaling verandert. Ga door met hardlopen. Je kunt dit kilometers volhouden, urenlang. Het zal je verbazen dat zelfs terwijl je dit doet op je bed, je ook in een meditatie flow kunt raken.

Bij regelmatig oefenen ga je merken dat je steeds sneller in deze flow komt tijdens je hardloop rondje of wedstrijd.

Vandaag tijdens de 10 km Rondje Nederland zat ik wederom in deze flow. Het was bloed, zweet, en heel veel regen maar ik heb er niets van gemerkt. Ik was in flow.

 

Even voorstellen: Martijn Mensink is trainer, coach en spreker. Martijn heeft intussen al honderden mensen geholpen om te stoppen met roken, met de prettige methode van Allen Carr’s Easyway. Met deze methode is het mogelijk dat een roker binnen 6 uur 100% van het roken af is. Door deze inzichten is Martijn gaan inzien dat het brein van ieder mens veel meer kan dan wat hij ooit dacht. Door een andere manier van denken gaan steeds weer nieuwe deuren open. Met Mindful Run heeft Martijn een 5-weekse cursus ontwikkeld waarin de cursist zowel op lichamelijk als geestelijk nivo aan het trainen is. Martijn heeft zelf marathons gelopen en heeft veel hardloopervaring. Hij is naast stoppen met roken therapeut, mindfulness trainer/coach ook officieel gecertificeerd atletiek trainer bij de KNAU. Martijn blogt regelmatig over allerlei zaken die hij tegenkomt of over wat hij meemaakt in zijn leven.

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0