Bewust hardlopen!

Bewust/Mindful Hardlopen.

 

 

Bewust hardlopen begint met de eerste stap, de stap over de drempel om in beweging te komen. Bij bewust hardlopen gaat het erom dat je lekker buiten bent, het hardlopen leuk vindt en dit blessurevrij vol houdt. Het gaat er niet om hoe hard je loopt maar dat het goed voelt. Door de beweging vanuit je heupen te laten komen en je benen minder hoog te heffen, ontstaat er een natuurlijke looptechniek waarbij je land op de bal van je voet. In combinatie met een hardloopschoen die minder verschil heeft tussen het hak- en teen gedeelte en een minimale ondersteuning geeft, leer je blessurevrij te lopen met minder energie en meer resultaat.

 

Bewust hardlopen is een techniek voor iedereen die wil hardlopen zonder kans op blessures. Het is daardoor geschikt voor zowel prestatie-gerichte als lange-afstand en blessure gevoelige lopers. Maar ook voor mensen die op een bewuste manier bezig willen zijn met hardlopen.

 

 Ik leer je om vanuit een goede basis houding te bewegen en dat begint met het recht zetten van je voeten en benen en het ontspannen van je enkels en knieën Daarna is het belangrijk dat je de wervelkolom strekt om vervolgens je bekken recht te zetten en in balans te brengen.

 

 Je enkels, schouders en heupen blijven op een lijn zodat je minder spierkracht nodig hebt om in balans te kunnen lopen.

 

Wil je hardlopen om af te vallen, ben je een beginner op hardloopgebied, of wil je juist je prestatie verhogen? Ik stel samen met jou een plan op om te kijken wat je wilt bereiken. Jij geeft de grenzen aan waarbinnen jij wilt bewegen. Door samen voor je doel te gaan ben je meer geïnspireerd om dit vol te houden.

Zin om mee te doen! Vul dan onderstaand formulier in dan neem ik z.s.m. contact met je op.

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0