Stop met zoeken, alles IS er al.

Iedereen kent de uitspraak ‘zoekt en gij zult vinden’. We weten niet precies hoe God dit oorspronkelijk gezegd heeft, maar de juiste tip zou moeten zijn ‘stop met zoeken en gij vindt’. De wet van aantrekking zegt dat je aantrekt wat je uitzendt. Alles is energie en heeft een bepaalde trilling. ‘Zoeken’ heeft een heel andere frequentie dan ‘vinden’. Die twee kunnen simpelweg niet tegelijkertijd plaatsvinden.

Als je zoekt zend je de volgende boodschap uit naar het universum: ‘ik wil iets, maar ik heb het nog niet en weet ook niet waar het is’. Het universum antwoordt daarop door te geven wat je uitzendt en dat is de situatie van ‘niet hebben en niet weten waar het wel is’.

We blijven zoeken.

We stappen met z’n allen in een enorme valkuil door te blijven zoeken naar de ware ik, verlichting, antwoorden op levensvragen, enzovoort. We lezen alles wat los en vast zit van Paulo Coelho tot de ‘Tao van Poeh’ en kijken naar documentaires als ‘The Secret’ en ‘What the bleeb do we know?’.

Het kan een prachtige zoektocht zijn die meer diepgang aan ons leven geeft en we krijgen er wel degelijk inzichten door, maar het gevoel dat we echt gevonden hebben blijft uit. De stap van zoeken naar vinden is vrij eenvoudig. Je doet het door op een moment tegen jezelf te zeggen: ‘Lieve schat, nu is het wel mooi geweest. Kijk om je heen en besef: DIT IS HET’.

Alles wat leeft wil groeien

Misschien willen we helemaal niet vinden. Als je geluk niet beschouwt als een bestemming, maar als een weg, dan zit in dat zoeken misschien wel het geluk. Stel dat je het gevonden hebt, wat dan? Probeer het maar eens door hardop te zeggen: ‘ik ben volmaakt gelukkig’. Wat voel je nu? Opluchting? Weerstand? Of een onbestemd gevoel, omdat je geen idee wat je aan moet met deze nieuwe staat van ‘zijn’.

Door te zoeken, het najagen van een doel, wordt het vuur in ons aangewakkerd. Alles wat leeft wil groeien. We willen groter, slimmer en sterker worden. Ons hele leven zijn we daar mee bezig en als we ophouden met groeien, betekent dat het einde van ons leven. De ‘drive’ om te zoeken stuwt ons voorwaarts in ons leven. Het geeft vorm aan ons pad.

Stel je voor dat er langs je levenspad borden zouden staan die aangeven welke kant je op moet om je bestemming te bereiken… met het aantal kilometers en al! Dat zou best gemakkelijk zijn, maar ook behoorlijk saai en we zouden geen kans meer hebben om een route uit te stippelen op basis van wat onze emoties en intuïtie ons ingeven.

Je zult vinden als je er klaar voor bent.

Er is niks mis mee om je leven zoekend vorm te geven. Heb alleen niet de illusie dat je na je zoektocht zult ‘vinden’. Je zult vinden op het moment dat je klaar bent om te ontvangen. Het maakt niet uit of je het verdiend hebt of niet, als je met open armen tegen het universum kan zeggen: ‘Ik ben er klaar voor, kom maar op met datgene wat ik wil’, dan zal het gemanifesteerd worden.

 

Even voorstellen: Martijn Mensink is trainer, coach en spreker. Martijn heeft intussen al honderden mensen geholpen om te stoppen met roken, met de prettige methode van Allen Carr’s Easyway. Met deze methode is het mogelijk dat een roker binnen 6 uur 100% van het roken af is. Door deze inzichten is Martijn gaan inzien dat het brein van ieder mens veel meer kan dan wat hij ooit dacht. Door een andere manier van denken gaan steeds weer nieuwe deuren open. Met Mindful Run heeft Martijn een 5-weekse cursus ontwikkeld waarin de cursist zowel op lichamelijk als geestelijk nivo aan het trainen is. Martijn heeft zelf marathons gelopen en heeft veel hardloopervaring. Hij is naast stoppen met roken therapeut, mindfulness trainer/coach ook officieel gecertificeerd atletiek trainer bij de KNAU. Martijn blogt regelmatig over allerlei zaken die hij tegenkomt of over wat hij meemaakt in zijn leven.

Reactie schrijven

Commentaren: 0