Mindful running voor de atleet.

Mindfulness is bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Veel mensen hebben bij het woord mindfulness een beeld van boeddha, kaarsen, wierook en misschien wel spiritualtiet.

 

Hoewel mindfulness de basis is in het Boeddhisme is het voor veel atleten ook een manier om hun geest te trainen zonder de religie van het Boeddhisme.

 

Onderzoek heeft aangetoond dat mindfulness veel voordelen heeft in de richting van het welzijn van de mens. Mindfulness kan de pijn verlichten bij psychische en lichamelijke aandoeningen.

 

Concentratie, focus en een heldere geest zijn belangrijke componenten om een sportieve prestatie te leveren. Mindfulness toepassen tijdens het hardlopen kan de atleet helpen om prestaties te verbeteren, het plezier te verhogen of om goed leren om te gaan met de druk van buiten.

 

Elke elite duursporter zal je vertellen dat de ultieme voldoening in hun sport komt op het moment dat je aan het trainen bent en dat je in een flow terecht komt. Het moment dat je niet meer aan het denken bent, het moment dat het vanzelf gaat.

 

Wanneer het gaat om sneller te kunnen lopen moeten we onze snelheid gaan trainen. Wanneer het gaat om bewust te worden van het nu moeten we onze geest gaan trainen.

 

Mijn hardloop en mijn mindfulness kennis kunnen jou verder helpen in jou proces als atleet.

 

Durf jij de uitdaging aan waarin je altijd als winnaar uit de bus komt.

Dan nodig ik je graag uit voor een kennismakingsgesprek.

 

Hartelijk groet,

 

Martijn Mensink

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0