FUCK IT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het mooie van het leven in het nu is dat je op ieder moment van het leven weer op iets nieuws uitkomt, waar je nog niet eerder aan had gedacht. Zo,n moment waar je niet over hoeft na te denken, zo,n moment van schrijf maar van je af. 

Zo las ik gisteren in de Happinez, een mindstyle magazine, dat sommige mensen die wakker worden uit de droom die leven op aarde heet een "FUCK IT" moment hebben gehad. 

Veel spirituele leiders zoals Eckhart Tolle, Byron Katie, Brandon Bays, etc, etc.hebben een 'FUCK IT' (AHA-moment) moment gehad. Een moment van wakker worden. 

 

Wakker worden kan ik ook omschrijven als een moment waarop jij je realiseert dat alles goed is zoals het is. Zo'n moment dat je beseft dat jij niet gek bent maar de wereld is gek. Zo'n moment dat je geen controle meer hoeft te hebben. Zo'n moment dat je beseft dat jij niet de gedachten bent. Zo'n moment dat je eindelijk alle antwoorden krijgt die jij je zelf hebt gesteld. Zo'n moment dat je begrijpt dat er niks te begrijpen valt. Zo'n moment dat je beseft dat je kunt loslaten. Zo'n moment dat je niet meer gaat denken maar gaat voelen. Zo'n moment dat je vrij bent in je doen en laten. Zo'n moment dat je vrij kunt zijn van verslaving. Zo'n moment dat je beseft dat je eindelijk wakker bent geworden uit de droom en geen vragen meer hebt.  

Ik weet nog precies het moment dat ik spontaan het woord "FUCK IT" riep. (en wel 10x achter elkaar) Dat was het moment dat ik ontwaakte uit de droom en vrij werd. 

Het was op de dag dat de lente begon. Achteraf gezien een mooie dag om wakker te worden :-). 

Ik was op dat moment druk aan het studeren en was al enige tijd bezig geweest om mij te verdiepen in non-dualtiteit, spiritualiteit etc. Fascinerend vond ik het allemaal wat ik las en zag. Ik zoog alle informatie op die ik voor handen kreeg, het was zo duidelijk en herkenbaar voor mij. Regelmatig kreeg ik van die momenten dat het voor mij allemaal duidelijk werd, ik ontving het inzicht zo'n "AHA" moment beter gezegd.

Nadat ik een inzicht had ontvangen ging mijn denken het langzaam weer overnemen en was het inzicht niet veel later uitzicht. 

Tot die ene speciale dag "de dag van de lente" letterlijk en figuurlijk dan. Ik was boven aan het studeren en ik was totaal niet bezig met bovengenoemde bezigheden als spiritualiteit. 

FUCK IT, FUCK IT, FUCK IT, het inzicht kwam binnen als donderslag bij heldere hemel. 

Mijn lichaam begon te tintelen en te shaken, "Fuck it" is het dan echt zo simpel. Alles waaraan ik ooit twijfelde verdween als sneeuw voor de zon. De zon begon in mijn hoofd te schijnen, ik wilde het van de daken schreeuwen. Het mooie van het ultieme inzicht is dat je nooit meer bang hoeft te zijn om dit kwijt te raken omdat het er altijd zal zijn en het was er altijd al.

Het inzicht is bereikbaar voor ieder mens omdat ieder mens dit inzicht al bij zich draagt, alleen het denken staat hun nog in de weg. Op het moment dat jij ervan bewust bent word je wakker.

"FUCK IT, WAKKER WORDEN MENSEN!!". Het is niet wat je denkt dat het is het zal altijd zijn zoals het moet zijn. 

Dit is mijn verhaal in 100% waarheid. Vandaar ook mijn blogs lieve mensen.

 

Hartelijke groet, 

 

Martijn Mensink

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  ks (zaterdag, 28 september 2013 11:13)

  dit is nog steeds persoonlijke realisatie. De essentie is onpersoonlijk, zoals het is. Succes!

 • #2

  Matthijs (zondag, 29 september 2013 11:41)

  Hai KS,

  Is dit je persoonlijke mening?? :P Een blog kan toch ook geschreven worden vanuit iemand zijn ervaringen en deze deelt hij? Delen is toch fijn :D Succes met de essentie ;)

 • #3

  mensink-consult (zondag, 29 september 2013 12:26)

  Alles wat iemand zegt of schrijft is persoonlijk. De essentie is delen!

 • #4

  ks (donderdag, 03 oktober 2013 12:07)

  Mathijs
  De essentie is ondeelbaar. Juist door het schijnbaar te delen of deelbaar te maken, bevestig je de dualiteit. Als je wilt schrijven/spreken over het relatieve, be my guest. Maar door erover te schrijven/spreken suggereer je dat het iets zou zijn. De waarheid is echter niets is minder waar.

 • #5

  mensink-consult (donderdag, 03 oktober 2013 15:13)

  Er is alleen maar een essentie als je er een essentie van maakt. Het verhaal hierboven is waarheid uit mijn hart. Spreek en leef vanuit je hart en wellicht kom je misschien toch tot de essentie. Jouw essentie is het dan.