Trail running of Mindful running

Regelmatig krijg ik de vraag: “Wat is dat nu precies Mindful Running?” Een manier om Mindful te gaan hardlopen is trail running. Voor de mensen die niet weten wat trail running is hieronder een korte omschrijving.Trail running wil zeggen ‘off-road hardlopen’: door de natuur, over smalle paadjes (Trails) en natuurlijke hindernissen zoals heuvels/bergen, rotsen en beekjes bedwingen. Steeds meer hardlopers zoeken deze uitdagingen op. Op zoek naar meer beleving in plaats van massale evenementen over asfalt en continu de focus op snellere tijden. Dicht bij de natuur, om de rust te ervaren en te ervaren hoe fraai de omgeving is. (bron www.mudsweattrails.nl) Waarom is Mindful Running te vergelijken met trail running? Tijdens het lopen van zo’n trail moet je namelijk heel erg goed oppassen waar je loopt. De kans bestaat dat je valt over een boomwortel of een tak etc. Omdat je zo goed op let, ben je automatisch alleen maar aanwezig in het hier en nu. Hierdoor is het bijna niet mogelijk dat je gedachten afdwalen naar zaken die er op dat moment niet toe doen. Omdat je volledig aanwezig bent in het nu is het daardoor logisch dat je alle geuren en kleuren ruikt en ziet tijdens je loop.Wat ik zelf altijd merk tijdens een trail loop is dat ik heel erg bewust ben van alle geluiden die ik hoor tijdens een trail/mindful loop en me daardoor bewust ben van alle gevoelens in mijn lichaam die dat teweeg brengen.Heb je interesse om eens een keer Mindful te trail runnen in de mooie bossen van Arnhem (Posbank) en Oosterbeek(Stuwwal), dan nodig ik je graag een keer uit om te gaan lopen. Door mijn jarenlange ervaring als hardloper kan ik jou de mooiste plekjes van Arnhem en Oosterbeek laten zien. Ik laat je dan gratis kennismaken met Mindful Running.Heb je interesse? Vul dan onderstaand formulier in of mail naar info@martijn-mensink.nl

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Jan Frederik Langendoen (donderdag, 26 september 2013 10:51)

    Goed stukje!

  • #2

    mensink-consult (donderdag, 26 september 2013 10:54)

    Bedankt Jan.