Waarschuwing!

WAARSCHUWING!

 

Dit blog kan schadelijk zijn voor uw denken en bevat informatie wat uw gezondheid kan beïnvloeden.

 

Ben je eigenwijs genoeg om door te lezen, wees dan verstandig om de eigenwijsheid van je gedurende het verhaal te laten plaats maken voor het inzicht wat ik je geef.

 

Leef niet in het heden, Alsjeblieft wees voorzichtig met leven in het nu! Vergeet niet dat het enorme consequenties heeft: je vergeet je doelen, je kunt niet meer piekeren, je kunt nooit meer gespannen zijn. Wat moet je met al die vrije tijd? 

 

Stop gewoon nu met lezen, het kan schadelijk zijn voor je denken.

 

Waar slaat dit op zul misschien jezelf afvragen.

 

Nou omdat als je leeft in het nu, vergeet je je doelen. Logisch toch? Als je geniet van dit moment, waarom zou je dan nog iets willen bereiken? Alles wat je wilt is genieten van het leven en dat doe je dan al. Dus je loopt het risico minder hard te werken, minder overuren te maken en de balans tussen werk en privéleven weer terug te vinden.

 

Maakt dat je gelukkig zul je misschien jezelf afvragen?

 

Is het eigenlijke doel van het leven niet om continu achter je doelen aan te lopen? Waarom maken we ons anders zo druk? Wat voor zin heeft het leven als we niet blijven hopen ons doel te bereiken? Wat moeten we dan accepteren? Dat alleen dit moment telt?

 

Als je leeft in het nu, kun je nooit meer piekeren. Ook zo’n enorm nadeel. Wat moeten we in hemelsnaam met al die vrije tijd? Waar moeten we onze hersenen dan voor gebruiken? Plotseling zitten we met duizenden uren vrije tijd. Daar zit toch niemand op te wachten? Wees eerlijk  we vinden piekeren toch heerlijk? Anders zou niemand het toch doen?

 

Maar er is nog een groter nadeel: Wat gebeurt er dan met al die dingen waar we ons zorgen over maken? Die worden dan toch nooit meer opgelost? Zo creëer je alleen maar chaos. Het hele doel van zorgen maken is toch dat we daarmee onze problemen oplossen? Wie zit te wachten op minder zorgen of stress?

 

Als je leeft in het nu, kun je niet meer gespannen zijn. Daarmee klapt ons hele systeem in elkaar en we zitten al in een crisis. Heb je enige idee hoeveel dat onze economie gaat kosten? Als de helft van de wereld zelfstandig ontspannen kan zijn, wordt de andere helft van de wereld werkeloos. 

 

Het is toch heerlijk om ‘s ochtends in de trein al die gespannen gezichten te zien? Is er iets leukers dan mensen gestrest in een rij te zien wachten? Wat is er zo fijn aan ontspannen zijn? Het lijkt me nogal saai. Ik stel voor dat we dat overlaten aan onze huisdieren, die hebben toch niets beters te doen.

 

Onzin natuurlijk en goed dat je eigenwijs genoeg bent om door te lezen.


Alles wat we willen bereiken, doen we met maar één motief: we willen ons goed voelen. Gelukkig zijn, ontspannen zijn, vreugde ervaren, plezier beleven.

 

Vraag: wanneer willen we ons dan goed voelen? Antwoord: nu.

Vraag: kun je dan ooit gelukkig zijn op een ander moment? Antwoord: is er een ander moment dan het nu?

 

Stap uit je hoofd en geniet van het moment, dat is alles wat je nodig hebt om gelukkig te zijn.

 

Zit je tegen overspannenheid aan of zit je al thuis met een burn-out wellicht kan ik je coachen. Een kennismakingsgesprek is altijd gratis. Je kunt contact met mij opnemen via onderstaand formulier.

 

 

Hartelijke groet,

 

Martijn Mensink

 

P.s. Het komt regelmatig voor de werkgever coaching volledig vergoed. Voor meer informatie mail mij via onderstaand formulier.


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.