NLP & SPORT

NLP is een techniek die mensen helpt te veranderen.

 

 NLP is naar Nederland overgekomen vanuit de Verenigde Staten. Daar onderzochten Richard Bandler en John Grinder het proces van communicatie en verandering.

 

Zij vonden dat dit proces gebaseerd is op taal, neuropsychologie en cybernetica. Zij gaven aan deze nieuwe techniek daarom de naam: Neuro Linguïstisch Programmeren, kortweg NLP.

 

In boeken en workshops hebben zij hun nieuw verworven inzichten en technieken uitgedragen en zijn daarbij tot verbluffende resultaten gekomen. Snel werden hierdoor psychologen, psychiaters, hulpverleners enz. geïnspireerd en velen van hen gebruiken nu NLP technieken in hun praktijk.

 

 Maar NLP is niet alleen voor de professionele hulpverlening. Het is ook uitermate geschikt als hulpmiddel voor persoonlijk verandering en zelfinzicht. Door de elegante methodiek en de snel merkbare resultaten heeft NLP dan ook in bredere kring veel aan populariteit gewonnen.

 

 NLP is uiterst nuttig voor sporters en sportieve mensen om bijvoorbeeld hun sportieve prestatie’s te verbeteren. Een van de eerste dingen die ik u leer is hoe belangrijk focus invloed heeft op je prestatie’s en uiteindelijk op je resultaten.

 

 Wat belangrijk is op de momenten dat je de controle over jezelf aan het kwijtraken bent.

 

Bijvoorbeeld op momenten als je denkt. “Ik hoop dat ik niet weer geblesseerd raak" of "Ik hoop dat ik niet verlies" of “Ik heb niet genoeg getraind om te winnen "Op dit soort momenten kun je NLP oefeningen op jezelf toepassen.

NLP kan zoveel meer voor je betekenen ook in het dagelijks leven kun je er veel aan hebben.

 

Heb je interesse in de technieken waar je veel voordeel kunt hebben tijdens het beoefenen van je sport of wil je gecoached worden dan kun je contact met mijn opnemen via info@mindfulrun.nl

Sportieve groet,


Martijn Mensink

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0