Is dit nu later!

Jan, 70 jaar, woonde een groot deel van zijn leven in de toekomst, zijn grootste streven in zijn leven was een mooie carrière. Hij heeft zijn doel behaald, maar hij vraagt zich continu af. IS DIT NU LATER!

 

Nu op deze leeftijd kan hij tegen iedereen zeggen: De allerbelangrijkste les wat hij wil meegeven aan de wereld is, leef in het NU. Want dat is het enige dat er is.

 

Ik zeg niet dat mensen niet moeten nadenken over de toekomst. Maar als je echt leeft in het NU en je kunt het helemaal voelen dan voel je energie in je lichaam stromen. Dan voel je complete verbondenheid met je huidige omgeving. Dan ben je aanwezig in het NU.

 

Deze energie in je lichaam kun je altijd voelen, zelfs als je voor de kassa bij de supermarkt staat te wachten. Als jij in contact kan komen met jou eigen gevoel dan kun je geluiden en geuren voelen. Dan voel je de wind en de zon. Dat is volledig aanwezig zijn in het nu.

 

Ik denk niet dat je nu tegen jezelf zegt dat je alleen maar in de toekomst of in het verleden leeft. Maar ik weet zeker dat de meeste mensen, als ze eerlijk tegen zich zelf zijn de meeste tijd voorbij gaan aan het NU. Kijk eens eerlijk na jezelf in de spiegel en stel je zelf de vraag. Hoe vaak leef ik in het NU. Waarom ben ik nooit helemaal gelukkig maar waarom moet ik altijd net steeds iets meer.

 

Het is niet makkelijk om alleen maar te leven in HET NU, vooral voor degenen onder ons die veel tijd doorbrengen waarin prestaties worden toegejuicht. Het leven in het nu is vaak onbewust gemanipuleerd door de samenleving waardoor jij als het ware een beetje klem bent komen te zetten.

 

Het leven in het NU is niet iets dat je zomaar kunt doen, het is een proces in jezelf wat je aangaat.

 

Is dit nu later! Nee het is NU!

 

Grtz, Martijn Mensink

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0