Reviews wandelcoaching

Reactie schrijven

Commentaren: 8
  • #1

    Karin (donderdag, 09 november 2017 14:47)

    Ik heb een wandelcoachingstraject doorlopen bij Martijn Mensink. Voordat ik startte zat ik in een burn-out en kon ik geen bewuste keuzes meer maken. Ik had geen grip meer op mijn leven. Doordat Martijn mij kennis heeft laten maken met de neusademhaling en inzicht heeft gegeven in mijn gedachten kreeg ik weer lucht en energie. Doordat ik nu meer op mezelf vertrouw en oude patronen los heb leren laten, kan ik zeggen dat ik in 5 weken tijd een ander mens ben. Ik ben weer rustig gestart met werken en werk nu veel meer vanuit mijn hart, waardoor alles meer vanzelf gaat. Super bedankt Martijn voor de inzichten die jij mij gegeven hebt.

  • #2

    Cindy (woensdag, 15 november 2017 08:06)

    De 5 wekelijkse MFR cursus in groepsverband en daarna het individuele coachingstraject met Esther van der Salm als coach hebben mij zowel fysiek als mentaal weer in beweging gebracht. In mijn situatie (burnout) heeft het mij ook letterlijk weer op de been gebracht. Ik heb het plezier in sporten/fysieke inspanning weer teruggevonden en geleerd hoe ik dit op een ontspannen manier kan doen waarbij mindfullness (focus op het hier en nu) een grote rol speelt zonder dat het ‘zweverig’ wordt. Ook heel goed toepasbaar bij stress momenten in het dagelijkse leven! Daarnaast heeft Esther mij verschillende tools gegeven om op vaste momenten op de dag rust en ontspanning in te bouwen en gedachten te structureren. Toen ik begon aan het individuele traject was ik onrustig, gespannen en veel te veel in beslag genomen door allerlei piekergedachten. Na het individuele coachingstraject ben ik relaxter geworden, kan ik meer genieten van het hier en nu, gun ik mijzelf ontspanningsmomenten en heb ik meer de regie over piekergedachten en kan ik die beter een halt toeroepen of relativeren. Ik heb het individuele coachingstraject ervaren als heel waardevol met Esther als een fijne, integere, betrokken maar ook resolute coach!

  • #3

    Carolien (woensdag, 15 november 2017 08:07)

    Ik ben bij Esther van der Salm terecht gekomen omdat ik volledig was vastgelopen. Ik voelde
    niks meer en was doodmoe. Te lang mijn energie besteed aan dingen die ik niet
    leuk vond en het zoeken naar oplossingen. Het individuele traject heeft deze
    impasse doorbroken. Ik ben mij weer bewust geworden van mijn grenzen en er is
    weer connectie tussen hoofd en hart. Ik ben weer gaan voelen en bewust geworden
    van de echt belangrijke dingen in het leven. Ik ben letterlijk en figuurlijk
    weer in beweging gekomen. Dat was mij zonder de oefeningen van Esther zelf nooit
    gelukt.

  • #4

    Karin (vrijdag, 17 november 2017 11:15)

    Ik heb Esther van der Salm om hulp gevraagd op weg naar herstel van een heftige bun-out. Ik kwam nauwelijks meer buiten terwijl ik voorheen 3x per week hardliep en 2x fitnesste, dus het concept van buiten bewegen sprak me aan.
    De rust die ze uitstraalt, de liefde voor haar vak en vooral het begrip voor mij en mijn situatie heeft mij enorm goed gedaan. Toen ze me tijdens het traject moest aansporen zelf meer in actie te komen deed ze dat op een manier die nergens vervelend of dwingend was, maar mij wel liet inzien wat nodig was en de 'knop' deed omgaan.
    Dat ik weinig energie had, vrijwel geen conditie meer en veel fysieke belemmeringen was nooit een probleem, ze had steeds voor alles een oplossing of een oefening en wist me altijd weer te motiveren en me positief te laten voelen!
    Ik had al ervaring met mindfulness, maar dankzij Esther ben ik het meer gaan toepassen: ik start mijn dag tegenwoordig met een positieve affirmatie in de spiegel ;) en de Tai Gong oefening.
    We hebben veel gepraat; ik ben boos geweest en opstandig en verdrietig, maar na elke bijeenkomst ging ik met een glimlach en een lichter hart weer naar huis.
    Ik kan beter 'los' laten, reageer rustiger op anderen, (h)erken mijn eigen grens vaker en krijg langzamerhand weer grip op mijn leven. Dat Esther dit in 6 weken allemaal heeft weten te bewerkstelligen vind ik eigenlijk ongelofelijk.
    Ik ben er natuurlijk nog niet, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik een heel eind kom, met alles wat Esther me geleerd heeft.
    Het mooiste compliment kreeg ik afgelopen week van 2 vriendinnen, die - los van elkaar - zeiden dat ik er meer ontspannen uitzie dan ze me het afgelopen jaar hebben gezien.
    Dus Esther nogmaals ontzettend bedankt voor je enorme steun en inzet, je humor en je warmte, je flexibele en positieve instelling, je creativiteit en je geloof in mij. Ik kan het iedereen aanraden.

  • #5

    Richard (vrijdag, 17 november 2017 15:33)

    Beste Martijn,

    Hierbij wil ik je bedanken voor de ondersteuning die jij mij afgelopen periode hebt geboden.

    Je heb me inzicht gegeven in hoe je gedachtes op de loop kunnen gaan, en hoe je hier met mindfulness rust in kan brengen.

    Daarnaast vond ik het heel plezierig dat ik je altijd kon bellen op moment dat ik wat extra ondersteuning nodig had.

    Met vriendelijke groet,

    Richard

  • #6

    Iris (zondag, 19 november 2017 10:59)

    Met hulp van Barbara Tjin A Koeng-Gijtenbeek heb ik weer contact met mezelf en weet ik weer waar ik voor sta. Ik balanceerde op het randje van een -. Dankzij de mindfulness oefeningen en het wandelen in de natuur kwam ik tot rust en voelde ik weer emoties. Door de gesprekken, soms begripvol en soms confronterend, wist Barbara mij inzichten te geven. Aan het eind van het traject wist ik de antwoorden op mijn vragen, die ik in mijn eentje niet naar boven kreeg.

  • #7

    Deirdre (maandag, 20 november 2017 21:50)

    Door een mogelijkheid van mijn werkgever om te investeren in mijzelf, kwam ik bij Esther van der Salm terecht. Ik was op zoek naar een manier om bewegen te combineren met ontspannen en ont-stressen, maar ook om het competitieve element uit het hardlopen te halen. Het individuele traject heeft mij hulpmiddelen gegeven om het combineren van onder andere: kinderen, carrière, man, sporten en het huishouden te “normaliseren”. Het meer bewust zijn van jezelf en de focus op de ademhaling, maken je snel rustiger. Nu is het de kunst de middelen in te blijven zetten. Esther is een geweldige coach, door haar eigen ervaringen op verschillende gebieden, weet zij als geen ander jou in te schatten en ook hierop te handelen.

  • #8

    Ruben Wateler (dinsdag, 02 oktober 2018 10:58)

    Afgelopen 5 weken ben ik gecoacht door Martijn Mensink! Letterlijk een "verademing" en een geweldige ervaring.

    Je hebt me niet alleen kennis laten maken met nieuwe technieken, maar ook bewust gemaakt van wat een prachtige plekken we in dit land hebben!

    Dank Martijn! #neverforgetrulenumbersix