Reviews wandelcoaching

Commentaren: 14
  • #14

    Een executive (maandag, 16 november 2020 18:10)

    Een recensie van een executive:

    "Een bijzondere en mooie ervaring met een bevlogen en betrokken coach! Zo typeer ik het coachingstraject dat ik bij Esther van der Salm heb gevolgd.

    Bijzonder in de zin van coaching in de buitenlucht, een heel andere dimensie dan de reguliere coaching.

    Inspirerend en je bent ook los van alle andere zaken. Het mooie weer wat wij hadden, droeg nog extra bij aan deze mooie ervaring.

    Mooi omdat het mij ook inzichten, tips en trucs heeft gegeven die ik makkelijk kan toepassen. Niet zweverig of ingewikkeld maar heel bruikbaar. Dit maakt ook dat je dit vaker en sneller toepast.

    De bevlogenheid spat van Esther af. Zij vertelt met passie over haar bedrijf en in hoe zij de coaching aanpakt. Je ziet een op de persoon gerichte aanpak terug met werkvormen die goed passen.

    Mijn coachingsvraag veranderde in de loop van het traject en dit werd naadloos ingepast. Reflecteren werd een belangrijker doel en dit is goed gelukt.

    Betrokkenheid zie je terug in het contact houden via de app, vragen hoe het gaat, of je al iets gehoord hebt van je sollicitatie etc. Ook nadat de coaching gestopt is krijg je nog regelmatig app-jes met tips en reminders.

    Dit is iets wat ik nog niet eerder heb meegemaakt en dat doet goed. Je voelt je gehoord en gezien.

    Kortom een ervaring die ik niet had willen missen en die mij ook meer rust en zelfvertrouwen heeft gegeven na een periode waarin een bore/burnout op de loer lag.

    Gelukkig is het niet zo ver gekomen. Ik ben blij dat ik zelf de stap heb genomen om dit traject aan te gaan en dat Esther heeft mij zo fijn heeft geholpen om geïnspireerd verder te gaan.

    Een aanrader dus!"

  • #13

    Remke (woensdag, 09 september 2020 12:45)

    In augustus van 2018 las ik een artikel van Esther van der Salm over haar manier van coachen: individuele coaching in de buitenlucht waarbij bewegen, gesprek en verschillende mindfulness- en NLP-oefeningen worden afgewisseld. Iets in mij voelde meteen een ‘JA, dit is wat ik nu nodig heb’.
    Op dat moment zat ik al een tijdje vast in mijn leven: aan de buitenkant leek alles heel goed, ik had net een nieuwe baan, prive verliep alles goed, waarom voelde ik mij dan toch zo onrustig en waarom bleef mijn hoofd zo vol met gedachten en voelde mijn lijf vaak zo gespannen?
    Na een kennismakingsgesprek met Esther voelde ik weer meteen een ‘JA!’. Ik besloot om de uitdaging aan te gaan en startte met een individueel coachingstraject met zes sessies. Ik genoot van de momenten samen met Esther. Zij luisterde zo goed, spiegelde waar nodig en gaf mij de ruimte om te voelen wat ik nodig had. Na elke sessie ontving ik via de mail een uitgebreid verslag van de dingen die we hadden gedaan, waren besproken, de inzichten die ik daarbij had opgedaan en enkele kleine huiswerkopdrachten. Bij elke mail stuurde Esther ook een paar foto’s mee die zij tijdens de sessie van mij en van de natuur had gemaakt, zo mooi en waardevol.
    Er kwamen veel inzichten bij mij naar boven en door Esther leerde ik mezelf weer wat toestemming te geven om te mogen voelen en heel voorzichtig te kijken naar deze gevoelens.
    Tijdens het coachingstraject was er een magisch moment waarop ik voelde dat mijn vlammetje diep van binnen weer wat ging branden.
    Na een wandeling gingen we samen op een strandje zitten op het Hemmeland. Esther vroeg mij waar ik nu echt blij van werd en zei: “Stel dat alles mogelijk is, wat zou je dan willen gaan doen?” Ze tekende een cirkel in het zand met daarin mijn wensen en verlangens. Ik voelde de energie borrelen in mijn lijf…
    Het zaadje is op dat moment gepland.
    Onder de grond is het zaadje zich gaan ontkiemen. Het bleef nog een tijdje onder de grond liggen, maar ik voelde het zaadje daar liggen en dat gaf vertrouwen genoeg om het proces aan te gaan en te gaan voor mijn dromen en verlangens.

    Ruim twee jaar later ontmoet ik Esther weer. We hadden afgesproken om nog een keer samen te gaan wandelen op het Hemmeland en te kletsen met elkaar.
    We gaan weer op hetzelfde strandje zitten. Ik vertel aan Esther hoe het mij mij gaat: het gaat heel goed met mij. Ik heb leren voelen, mijn innerlijke kracht ontdekt en ik heb de stap genomen om mijn baan op te zeggen en te gaan voor mijn droom. Ik ben heel dankbaar voor het proces dat ik heb mogen doormaken, mede dankzij het zaadje dat ik samen met Esther heb gepland.

    Remke

  • #12

    Bouchra (donderdag, 16 juli 2020 10:14)

    Ik ben zeer tevreden over deze coachingsessies. Ik ben Jolanda Hogenbirk erg dankbaar voor haar geduld. Jolanda is super goed in haar werk. Jolanda bedankt voor alles! Dikke kus en knuffel van mij.

  • #11

    Angelique (donderdag, 02 juli 2020 15:56)

    Ik kwam in aanraking met mindful walking via Judith Menken op facebook. Zij is wandel coach en doet het ontzettend leuk. Je voelt je meteen op je gemak en geeft vol enthousiasme allerlei tips tijdens de wandeling. T is een laagdrempelige manier om tot rust te komen en heerlijk 1,5 uur met haar en de rest van de groep te wandelen. Een van de wandelingen heeft ze me zelfs van de hoofdpijn afgeholpen door onbewust te focussen op loslaten. Ik zou zo weer mee doen en kan t iedereen aanraden.

  • #10

    Hanneke (donderdag, 28 mei 2020 18:28)

    Na een jaar vol verlies en verdriet ging het niet zo goed met mij. Ik heb eerder een burn-out gehad doordat mijn werk veel van mij en mijn energie vroeg.
    Ik voelde tot een paar maanden geleden dat ik door werksituaties en privé omstandigheden weer terugviel. Ik wilde dit niet meer.
    Ik kreeg de kans vanuit mijn werk om een coachingstraject te mogen starten bij Esther van der Salm.
    Wat een reis heb ik gemaakt en wat ben ik trots op alle inzichten en mijn grens die ik nu herken. Een andere manier van ademen, speelde daarbij een grote rol. Trots dat ik door weer en wind per keer 2 uur lang samen met Esther mijn verleden kon verwerken. Op een manier waardoor ik dat nu eindelijk een plek heb kunnen geven.
    Door alle oefeningen, het bewegen, de gesprekken en mij een spiegel voor te houden, heb ik geleerd in mezelf te geloven en bij mezelf te blijven.
    Ik kan iedereen de Mindful coaching van Esther aanbevelen. Ze is zo een oprecht lief en eerlijk mens, ze zal nog veel mensen met haar manier van coachen helpen. Ik ben haar ontzettend dankbaar en prijs mij een gelukkig mens dat ik dit traject bij haar heb mogen volgen.

  • #9

    pascal (vrijdag, 15 mei 2020 18:57)

    In eerste instantie heb ik een Mindful Walk cursus bij Jolanda gevolgd. De cursus deed me goed en de methode van werken van Jolanda Hogenbirk sprak me aan. Een coachingstraject was voor mij het logische vervolg.
    Voor mij was het vooral belangrijk om uit te vinden wie de ware Pascal is en wat ik verder met mijn leven wilde. Jolanda legde al snel de vinger op de zere plek. Ik volgde vaste patronen waardoor ik in cirkeltjes bleef draaien. Door dit in te zien kon ik de oude patronen achter me laten en ontstond er ruimte voor iets nieuws. En dat levert me veel op. Voor het eerst sinds lange tijd weet ik wat ik wil, en zit ik weer goed in mijn vel!
    En dat ik nu meer aan het wandelen ben is ook mooi meegenomen.

  • #8

    Sabine (vrijdag, 15 mei 2020 18:55)

    Na vijf coachingsessies met Jolanda Hogenbirk voel ik mij een stuk beter. Ik weet beter wat ik wil en waar ik voor sta. Ook kan ik weer meer geniet van kleine dingen van het leven. Zoals bijvoorbeeld vogels die fluiten en mooie verhalen over school van de kinderen.
    Deze coachingsessies kan ik iedereen aanbevelen die vastloopt op het gebied van werk of relatie. Na elke sessie krijg je concrete opdrachten mee waardoor je beter in je kracht komt. Ook werkt het erg ontspannend om in de natuur te gaan wandelen en al wandelend op zoek te gaan naar je talenten en krachten.

  • #7

    Susanne (vrijdag, 15 mei 2020 18:50)

    Stap uit je hoofd en in je leven is de slogan van Jolanda en die klopt als een bus. Al wandelend langs mooie plekken ga je met verfrissende methoden aan de slag met je eigen vraag. Nooit gedacht dat bijvoorbeeld het lopen van een labyrinth me zoveel inzichten zou geven. Ook worden al je zintuigen aangesproken. Jolanda is ook van practice what you preach. En daarbij een heel fijn mens!

  • #6

    Hetty van Toorn (vrijdag, 15 mei 2020)

    Eens per week ben ik met Hetty op pad gegaan voor mindfulrunning. Het was een fijne ontspannen open sfeer waarbij Hetty goed luisterde naar mij en mijn lichaam. De training sloot daardoor goed aan op mijn (on)mogelijkheden. Ik heb veel geleerd over ontspannen looptechnieken waardoor het steeds meer een plezier is om te gaan rennen. Hetty heeft een positieve flow en begeleidt met veel enthousiasme. Als je op een fijne manier wil trainen op basis van maatwerk dat kan ik Hetty heel erg aanbevelen !

  • #5

    YM (vrijdag, 27 maart 2020 16:41)

    Super leuk gehad, leerzaam en vooral een duwtje in mijn rug gekregen om meer te gaan rennen maar dan met beleid. Ik heb mijn grenzen leren kennen en weten te verleggen. Dank voor alle tips, trucs en aandacht.

  • #4

    Ruben Wateler (dinsdag, 02 oktober 2018 10:58)

    Afgelopen 5 weken ben ik gecoacht door Martijn Mensink! Letterlijk een "verademing" en een geweldige ervaring.

    Je hebt me niet alleen kennis laten maken met nieuwe technieken, maar ook bewust gemaakt van wat een prachtige plekken we in dit land hebben!

    Dank Martijn! #neverforgetrulenumbersix

  • #3

    Iris (zondag, 19 november 2017 10:59)

    Met hulp van Barbara Tjin A Koeng-Gijtenbeek heb ik weer contact met mezelf en weet ik weer waar ik voor sta. Ik balanceerde op het randje van een -. Dankzij de mindfulness oefeningen en het wandelen in de natuur kwam ik tot rust en voelde ik weer emoties. Door de gesprekken, soms begripvol en soms confronterend, wist Barbara mij inzichten te geven. Aan het eind van het traject wist ik de antwoorden op mijn vragen, die ik in mijn eentje niet naar boven kreeg.

  • #2

    Richard (vrijdag, 17 november 2017 15:33)

    Beste Martijn,

    Hierbij wil ik je bedanken voor de ondersteuning die jij mij afgelopen periode hebt geboden.

    Je heb me inzicht gegeven in hoe je gedachtes op de loop kunnen gaan, en hoe je hier met mindfulness rust in kan brengen.

    Daarnaast vond ik het heel plezierig dat ik je altijd kon bellen op moment dat ik wat extra ondersteuning nodig had.

    Met vriendelijke groet,

    Richard

  • #1

    Karin (donderdag, 09 november 2017 14:47)

    Ik heb een wandelcoachingstraject doorlopen bij Martijn Mensink. Voordat ik startte zat ik in een burn-out en kon ik geen bewuste keuzes meer maken. Ik had geen grip meer op mijn leven. Doordat Martijn mij kennis heeft laten maken met de neusademhaling en inzicht heeft gegeven in mijn gedachten kreeg ik weer lucht en energie. Doordat ik nu meer op mezelf vertrouw en oude patronen los heb leren laten, kan ik zeggen dat ik in 5 weken tijd een ander mens ben. Ik ben weer rustig gestart met werken en werk nu veel meer vanuit mijn hart, waardoor alles meer vanzelf gaat. Super bedankt Martijn voor de inzichten die jij mij gegeven hebt.