Reviews wandelcoaching

Reactie schrijven

Commentaren: 14
  • #1

    Karin (donderdag, 09 november 2017 14:47)

    Ik heb een wandelcoachingstraject doorlopen bij Martijn Mensink. Voordat ik startte zat ik in een burn-out en kon ik geen bewuste keuzes meer maken. Ik had geen grip meer op mijn leven. Doordat Martijn mij kennis heeft laten maken met de neusademhaling en inzicht heeft gegeven in mijn gedachten kreeg ik weer lucht en energie. Doordat ik nu meer op mezelf vertrouw en oude patronen los heb leren laten, kan ik zeggen dat ik in 5 weken tijd een ander mens ben. Ik ben weer rustig gestart met werken en werk nu veel meer vanuit mijn hart, waardoor alles meer vanzelf gaat. Super bedankt Martijn voor de inzichten die jij mij gegeven hebt.

  • #2

    Cindy (woensdag, 15 november 2017 08:06)

    De 5 wekelijkse MFR cursus in groepsverband en daarna het individuele coachingstraject met Esther van der Salm als coach hebben mij zowel fysiek als mentaal weer in beweging gebracht. In mijn situatie (burnout) heeft het mij ook letterlijk weer op de been gebracht. Ik heb het plezier in sporten/fysieke inspanning weer teruggevonden en geleerd hoe ik dit op een ontspannen manier kan doen waarbij mindfullness (focus op het hier en nu) een grote rol speelt zonder dat het ‘zweverig’ wordt. Ook heel goed toepasbaar bij stress momenten in het dagelijkse leven! Daarnaast heeft Esther mij verschillende tools gegeven om op vaste momenten op de dag rust en ontspanning in te bouwen en gedachten te structureren. Toen ik begon aan het individuele traject was ik onrustig, gespannen en veel te veel in beslag genomen door allerlei piekergedachten. Na het individuele coachingstraject ben ik relaxter geworden, kan ik meer genieten van het hier en nu, gun ik mijzelf ontspanningsmomenten en heb ik meer de regie over piekergedachten en kan ik die beter een halt toeroepen of relativeren. Ik heb het individuele coachingstraject ervaren als heel waardevol met Esther als een fijne, integere, betrokken maar ook resolute coach!

  • #3

    Carolien (woensdag, 15 november 2017 08:07)

    Ik ben bij Esther van der Salm terecht gekomen omdat ik volledig was vastgelopen. Ik voelde
    niks meer en was doodmoe. Te lang mijn energie besteed aan dingen die ik niet
    leuk vond en het zoeken naar oplossingen. Het individuele traject heeft deze
    impasse doorbroken. Ik ben mij weer bewust geworden van mijn grenzen en er is
    weer connectie tussen hoofd en hart. Ik ben weer gaan voelen en bewust geworden
    van de echt belangrijke dingen in het leven. Ik ben letterlijk en figuurlijk
    weer in beweging gekomen. Dat was mij zonder de oefeningen van Esther zelf nooit
    gelukt.

  • #4

    Karin (vrijdag, 17 november 2017 11:15)

    Ik heb Esther van der Salm om hulp gevraagd op weg naar herstel van een heftige bun-out. Ik kwam nauwelijks meer buiten terwijl ik voorheen 3x per week hardliep en 2x fitnesste, dus het concept van buiten bewegen sprak me aan.
    De rust die ze uitstraalt, de liefde voor haar vak en vooral het begrip voor mij en mijn situatie heeft mij enorm goed gedaan. Toen ze me tijdens het traject moest aansporen zelf meer in actie te komen deed ze dat op een manier die nergens vervelend of dwingend was, maar mij wel liet inzien wat nodig was en de 'knop' deed omgaan.
    Dat ik weinig energie had, vrijwel geen conditie meer en veel fysieke belemmeringen was nooit een probleem, ze had steeds voor alles een oplossing of een oefening en wist me altijd weer te motiveren en me positief te laten voelen!
    Ik had al ervaring met mindfulness, maar dankzij Esther ben ik het meer gaan toepassen: ik start mijn dag tegenwoordig met een positieve affirmatie in de spiegel ;) en de Tai Gong oefening.
    We hebben veel gepraat; ik ben boos geweest en opstandig en verdrietig, maar na elke bijeenkomst ging ik met een glimlach en een lichter hart weer naar huis.
    Ik kan beter 'los' laten, reageer rustiger op anderen, (h)erken mijn eigen grens vaker en krijg langzamerhand weer grip op mijn leven. Dat Esther dit in 6 weken allemaal heeft weten te bewerkstelligen vind ik eigenlijk ongelofelijk.
    Ik ben er natuurlijk nog niet, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik een heel eind kom, met alles wat Esther me geleerd heeft.
    Het mooiste compliment kreeg ik afgelopen week van 2 vriendinnen, die - los van elkaar - zeiden dat ik er meer ontspannen uitzie dan ze me het afgelopen jaar hebben gezien.
    Dus Esther nogmaals ontzettend bedankt voor je enorme steun en inzet, je humor en je warmte, je flexibele en positieve instelling, je creativiteit en je geloof in mij. Ik kan het iedereen aanraden.

  • #5

    Richard (vrijdag, 17 november 2017 15:33)

    Beste Martijn,

    Hierbij wil ik je bedanken voor de ondersteuning die jij mij afgelopen periode hebt geboden.

    Je heb me inzicht gegeven in hoe je gedachtes op de loop kunnen gaan, en hoe je hier met mindfulness rust in kan brengen.

    Daarnaast vond ik het heel plezierig dat ik je altijd kon bellen op moment dat ik wat extra ondersteuning nodig had.

    Met vriendelijke groet,

    Richard

  • #6

    Iris (zondag, 19 november 2017 10:59)

    Met hulp van Barbara Tjin A Koeng-Gijtenbeek heb ik weer contact met mezelf en weet ik weer waar ik voor sta. Ik balanceerde op het randje van een -. Dankzij de mindfulness oefeningen en het wandelen in de natuur kwam ik tot rust en voelde ik weer emoties. Door de gesprekken, soms begripvol en soms confronterend, wist Barbara mij inzichten te geven. Aan het eind van het traject wist ik de antwoorden op mijn vragen, die ik in mijn eentje niet naar boven kreeg.

  • #7

    Deirdre (maandag, 20 november 2017 21:50)

    Door een mogelijkheid van mijn werkgever om te investeren in mijzelf, kwam ik bij Esther van der Salm terecht. Ik was op zoek naar een manier om bewegen te combineren met ontspannen en ont-stressen, maar ook om het competitieve element uit het hardlopen te halen. Het individuele traject heeft mij hulpmiddelen gegeven om het combineren van onder andere: kinderen, carrière, man, sporten en het huishouden te “normaliseren”. Het meer bewust zijn van jezelf en de focus op de ademhaling, maken je snel rustiger. Nu is het de kunst de middelen in te blijven zetten. Esther is een geweldige coach, door haar eigen ervaringen op verschillende gebieden, weet zij als geen ander jou in te schatten en ook hierop te handelen.

  • #8

    Ruben Wateler (dinsdag, 02 oktober 2018 10:58)

    Afgelopen 5 weken ben ik gecoacht door Martijn Mensink! Letterlijk een "verademing" en een geweldige ervaring.

    Je hebt me niet alleen kennis laten maken met nieuwe technieken, maar ook bewust gemaakt van wat een prachtige plekken we in dit land hebben!

    Dank Martijn! #neverforgetrulenumbersix

  • #9

    K. de Jong (zaterdag, 20 oktober 2018 12:42)

    Inmiddels bijna een jaar geleden ben ik uitgevallen met psychische klachten waaronder depressie. Op aanraden van mijn leidinggevende ben ik een coachingstraject ingegaan van mindfulness bewegend coachen met Esther van der Salm (Beweging op elk niveau). Ik heb dit als heilzaam en positief ervaren. Er zijn veel voordelen aan deze vorm van begeleiding. Bewegen en met name hardlopen is bewezen effectief in het bestrijden van depressie. Echter is het in een depressie bijzonder moeilijk om motivatie te vinden om überhaubt in beweging te komen. Met de stimulerende begeleiding van deze mindfulness coach is dit mij nu echter wel gelukt en heb ik inmiddels wat conditie opgebouwd en loop ik drie keer in de week hard. Ik merk dat dit een positief effect heeft op mijn depressie. Naast het bewegen in de buitenlucht heb ik ook een groot aantal mindfulness- en focus oefeningen gedaan, geleerd dat deze ook een goed effect op mijn mentale staat hebben en die ik ook kan blijven toepassen. Daarnaast is er aandacht geweest voor mentale processen en patronen waarbij ik zienswijzen en tools heb geleerd die helpen om uit bepaalde denkpatronen te komen.
    Inmiddels gaat het dermate beter met me dat ik hoop binnen een paar weken weer aan het werk te gaan. De coaching die ik heb gekregen heeft hier zeker aan bijgedragen. Mijns inziens is deze vorm van begeleiding effectief in het sneller terugkeren op de werkvloer bij uitval of het voorkomen van uitval.

    K. de Jong, Amsterdam

  • #10

    Kim Poncia (woensdag, 24 oktober 2018 22:07)

    Ik heb een persoonlijk coachingstraject gevolgd bij Esther van der Salm en kan dat iedereen aanbevelen! Als je op zoek bent naar rust in je hoofd en lichaam en daar hulp bij kunt gebruiken, is Esther absoluut de juiste persoon. Door zonder druk te bewegen in de natuur, met focus op de juiste ademhaling en ondertussen mindfulness oefeningen, kom je weer dichter bij je gevoel. Ze reikt je de juiste handvatten en tools aan om weer meer in het “hier en nu” te zijn, zonder (over jezelf of wat dan ook) te oordelen. Ik heb enorm veel aan het traject gehad. Ik pieker niet meer continu, weet nu wat ik moet doen als ik wel weer in die pieker-modus kom en geniet weer veel meer van de kleine dingen. Ten slotte is Esther een heel prettige gesprekspartner en een fijn mens. Niet twijfelen, maar jezelf dit “cadeau” gewoon gunnen!

  • #11

    Karin Poort (maandag, 29 oktober 2018 16:46)

    Afgelopen periode heb ik een individueel coachingstraject bij Esther van der Salm gevolgd. Tijdens het intakegesprek keken we samen naar de doelen die ik voor ogen had en hoe we die konden bereiken. Ik wilde mij graag energieker en meer ontspannen voelen en op persoonlijk gebied wilde ik aan de slag met acceptatie en vertrouwen. De sessies met Esther hebben me ontzettend veel gebracht. We hebben veel gefietst en gewandeld. Ik kreeg weer meer oog voor het moois en rust die de natuur –in mijn geval vooral water- mij kan brengen. Ze heeft mij zelfs aan het hardlopen gekregen, iets wat ik niet voor mogelijk had gehouden. Het allerbelangrijkst: Ik ben mentaal en fysiek sterker en heb veel meer inzicht gekregen in wat ik wel en niet wil. Esther begeleidde het proces, maar ik had zelf de regie. Esther, ik was en ben ontzettend blij met je!

  • #12

    Veronique ten Holter (vrijdag, 09 november 2018 09:20)

    Esther is een vakvrouw die haar kennis en kunde inzet voor een mooi resultaat. Het resultaat is afhankelijk van je eigen inzet en Esther geeft dit regelmatig terug zodat je doel voor ogen blijft. Zij heeft veel instrumenten waarmee zij, samen met mij, een pad heeft gecreëerd waarop ik nu met vertrouwen zelfstandig kan lopen. Chapeau Esther voor je warmte, humor, klare taal, doorzettingsvermogen, relativeringsvermogen, technieken, energie, enthousiasme en de thee die je elke keer weer meenam. Individuele coaching door Esther is een investering waarin je jezelf terugvindt, herpakt en de toekomst zonniger ziet.

  • #13

    R. v.d. Boom (maandag, 26 november 2018 21:47)

    Na een fijn en vrijblijvend intake gesprek met Esther van der Salm had ik besloten om het individuele coachingstraject te gaan volgen. Spannend om met mezelf aan de slag te gaan, maar ik ging dit met vertrouwen tegemoet samen met Esther. Esther luistert echt naar wat je zegt en volgt jou zodat het traject voor iedereen anders is denk ik. Ze doet haar werk met veel passie en liefde. Het was fijn om in mijn drukke leven met veel verantwoordelijkheden (druk gezin en nieuwe baan) echt even tijd te hebben voor mezelf. Twee uur lang bewegen in de buitenlucht en opmerkzaam zijn van de mooie natuur voelde als een cadeautje. Praten en stille momenten wisselden we af. Voor mij was het een uitdaging om rust en ontspanning te vinden bij mezelf. De controledrang meer om te zetten naar acceptatie van wat is en hoe het gaat. Door de oefeningen die we samen hebben gedaan, lukte dit steeds beter. Tijdens de laatste twee sessies hebben we samen vooral gekeken naar waar ik precies energie van krijg, waar ik blij van word en waarom. Hierdoor is bij mij iets in gang gezet, het zoeken naar een nieuwe stap op werkgebied. Een stap waar ik energie van krijg en waar ik blij van word! De meerwaarde van deze manier van coachen t.o.v. andere begeleiding, is dat elke sessie twee uur duurt maar ook in de buitenlucht is. Dat zorgt voor een intensieve beleving van alles!

  • #14

    A. Bohemen (donderdag, 13 december 2018 19:00)

    Ik volgde Esther van der Salm al een tijdje, ik zag haar op Facebook verschijnen en in kranten staan. De combinatie van praten en bewegen sprak mij aan.
    Inmiddels een jaar later: Ik had leuk werk en voelde mij erg verantwoordelijk. Ik voelde mij ook verantwoordelijk voor één ieder die mij nodig had. Uiteindelijk ben ik over mijn eigen grenzen gegaan.
    Ik dacht ik weer aan Esther, we spraken elkaar en dat voelde goed.
    Ik besloot een individueel traject bij haar te doen maar kon niet helemaal geloven dat ik in zes weken een ander mens zou kunnen zijn. Dat ik mijn gedachten weer op een rijtje zou hebben en niet meer zo'n warrig hoofd. En toch was het zo.
    Door samen te fietsen en te wandelen, de neusademhaling die je letterlijke begrenzing is en allerlei mooie oefeningen die je ook thuis kunt doen. Ik voelde mij zo vrij als ik thuis kwam.
    Esther is een fijn persoon die geen druk oplegt maar in alle rust met je door jouw verhaal heen loopt en je daadwerkelijk helpt. Het zijn kleine stapjes en dat was precies wat ik nodig had.
    En dat wens ik iedereen toe!