Reviews wandelcoaching

Commentaren: 44
  • #44

    Bouchra (donderdag, 16 juli 2020 10:14)

    Ik ben zeer tevreden over deze coachingsessies. Ik ben Jolanda Hogenbirk erg dankbaar voor haar geduld. Jolanda is super goed in haar werk. Jolanda bedankt voor alles! Dikke kus en knuffel van mij.

  • #43

    Angelique (donderdag, 02 juli 2020 15:56)

    Ik kwam in aanraking met mindful walking via Judith Menken op facebook. Zij is wandel coach en doet het ontzettend leuk. Je voelt je meteen op je gemak en geeft vol enthousiasme allerlei tips tijdens de wandeling. T is een laagdrempelige manier om tot rust te komen en heerlijk 1,5 uur met haar en de rest van de groep te wandelen. Een van de wandelingen heeft ze me zelfs van de hoofdpijn afgeholpen door onbewust te focussen op loslaten. Ik zou zo weer mee doen en kan t iedereen aanraden.

  • #42

    Hanneke (donderdag, 28 mei 2020 18:28)

    Na een jaar vol verlies en verdriet ging het niet zo goed met mij. Ik heb eerder een burn-out gehad doordat mijn werk veel van mij en mijn energie vroeg.
    Ik voelde tot een paar maanden geleden dat ik door werksituaties en privé omstandigheden weer terugviel. Ik wilde dit niet meer.
    Ik kreeg de kans vanuit mijn werk om een coachingstraject te mogen starten bij Esther van der Salm.
    Wat een reis heb ik gemaakt en wat ben ik trots op alle inzichten en mijn grens die ik nu herken. Een andere manier van ademen, speelde daarbij een grote rol. Trots dat ik door weer en wind per keer 2 uur lang samen met Esther mijn verleden kon verwerken. Op een manier waardoor ik dat nu eindelijk een plek heb kunnen geven.
    Door alle oefeningen, het bewegen, de gesprekken en mij een spiegel voor te houden, heb ik geleerd in mezelf te geloven en bij mezelf te blijven.
    Ik kan iedereen de Mindful coaching van Esther aanbevelen. Ze is zo een oprecht lief en eerlijk mens, ze zal nog veel mensen met haar manier van coachen helpen. Ik ben haar ontzettend dankbaar en prijs mij een gelukkig mens dat ik dit traject bij haar heb mogen volgen.

  • #41

    Simone (zondag, 17 mei 2020 12:59)

    Ik zag Esther van der Salm op Facebook voorbijkomen en wat zij doet sprak mij aan.
    Ik zat in een depressie had nergens meer zin in. Vertrouwde niemand meer. Was moe, erg emotioneel. Betrok alles op mezelf. Was mezelf helemaal kwijt. Zat het liefst thuis. Ik had al vele therapieën en dergelijke geprobeerd maar kwam niet veel verder. Ik wist eigenlijk niet meer hoe ik hier ooit uit moest komen.
    Door Esther haar aanpak ben ik weer meer in evenwicht. Ongelofelijk. Ben ik meer bezig met wat echt belangrijk is en heb ik geleerd dat ik los mag laten en vertrouwen mag hebben. De gesprekken met Esther in de buitenlucht waren erg fijn maar ook confronterend en heftig. Ik heb veel aan het dankboek en de meditaties. Ik heb weer zin om dingen te ondernemen. En kan weer functioneren op mijn werk door de praktische handvatten die ik heb gekregen. Ik ben mij meer bewust van wat ik zeg, doe en de gevolgen daarvan.
    Ik ben er nog niet. Maar ben zeker op de goede weg. En neem elke dag bewust even de tijd voor mezelf. Ik merk dat dat mij goed doet en dat ik dat nodig heb.

  • #40

    Brigitta (zondag, 17 mei 2020 12:56)

    Na de zomervakantie merkte ik dat ik zo niet langer door kon gaan. Mijn jongens zouden allebei aan een belangrijk schooljaar beginnen (groep 3 en groep 8) en ik mocht niet verder afglijden. Ik was bang dat ik weer in een depressie zat. Ik had nergens zin in, was moe, futloos, niet vooruit te branden, zelfs de dingen die ik normaal gesproken leuk vond, deed ik niet meer. Ik trok me terug van de mensen om mij heen en deed alleen de dingen die in mijn ogen moesten, zoals naar mijn werk in het ziekenhuis gaan en voor de kinderen zorgen. Ik leefde op de automatische piloot. Via mijn huisarts, praktijkondersteuner en een intakegesprek bij Arkin BasisGGZ bleek dat het geen depressie was. Ik zat eerder tegen een burn-out aan.

    Begin november 2019 kwam ik via mijn leidinggevende in contact met Esther en zijn we met het individuele coaching traject gestart. Er bleek nogal wat oud zeer te zitten en ik stond al lange tijd in de overlevingsstand. Ik praat niet graag over mijn gevoel en sta hier niet graag bij stil, maar in de loop der jaren heb ik gemerkt dat het toch wel belangrijk is. Door gesprekken met Esther en oefeningen ben ik weer meer in contact gekomen met mijn gevoel en weet ik weer wat ik wil en wie ik ben. Nu lukt het weer minder vanuit mijn hoofd en meer vanuit mijn hart (met liefde) te leven. De NLP oefeningen maakten veel indruk op mij. Ook plan ik weer bewust tijd voor mezelf.
    Esther is een hele lieve, warme vrouw. Ik voel me veilig bij haar en vertrouw haar volledig.

  • #39

    Barbara (zondag, 17 mei 2020 12:53)

    "Ik ben een vrouw van middelbare leeftijd en kamp al jaren met soms hevige depressieve klachten, alles is dan zwart-wit. Ik vond het leven af en toe niet meer leuk en gebruikte 15 jaar lang medicijnen, sinds 3 jaar niet meer. In het verleden had ik vaak hulp maar de depressieve klachten kwamen steeds terug .

    Mijn dochter vertelde over Beweging op elk niveau van Esther van der Salm. Ze vertelde dat het individuele coaching in de buitenlucht was, dat klonk mij prettig in de oren. Na erover nagedacht te hebben, zocht ik contact met Esther en maakte een afspraak. Er was gelijk een klik. Esther is een lieve warme vrouw, zonder oordeel. Ik leerde van haar verschillende tools waar ik direct wat mee kon. Soms ging het een stapje vooruit en de keer daarna was het weer vervelend.

    Maar gaandeweg kreeg ik wel het gevoel dat ik vooruitging. Elke keer andere oefeningen, het was leerzaam. Esther maakte me ook heel bewust van de omgeving en de zintuigen. De laatste twee sessies ging het opwaarts, was het leven weer wat leuker en kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik er controle over kreeg. Esther heeft mij voorgehouden dat je altijd een keuze hebt met wat je doet. Vooral de NLP oefeningen waren bijzonder.

    Het traject zit erop. Esther hartelijk bedankt voor je warmte en aandacht, ik zal je missen. Ik ben van een 1 naar een 8 gegaan, dus vele stappen vooruit. Het zal misschien een keer een 7 worden, maar ik zal steeds de aantekeningen die Esther heeft gegeven, blijven gebruiken. Mijn leven is waardevoller geworden, ik ben gelukkiger en meer tevreden met mezelf.
    Ik zou het een ieder aanraden, een waardevol cadeau voor jezelf.

    Veel goeds voor een ieder, je verdient het". Barbara

  • #38

    pascal (vrijdag, 15 mei 2020 18:57)

    In eerste instantie heb ik een Mindful Walk cursus bij Jolanda gevolgd. De cursus deed me goed en de methode van werken van Jolanda Hogenbirk sprak me aan. Een coachingstraject was voor mij het logische vervolg.
    Voor mij was het vooral belangrijk om uit te vinden wie de ware Pascal is en wat ik verder met mijn leven wilde. Jolanda legde al snel de vinger op de zere plek. Ik volgde vaste patronen waardoor ik in cirkeltjes bleef draaien. Door dit in te zien kon ik de oude patronen achter me laten en ontstond er ruimte voor iets nieuws. En dat levert me veel op. Voor het eerst sinds lange tijd weet ik wat ik wil, en zit ik weer goed in mijn vel!
    En dat ik nu meer aan het wandelen ben is ook mooi meegenomen.

  • #37

    Sabine (vrijdag, 15 mei 2020 18:55)

    Na vijf coachingsessies met Jolanda Hogenbirk voel ik mij een stuk beter. Ik weet beter wat ik wil en waar ik voor sta. Ook kan ik weer meer geniet van kleine dingen van het leven. Zoals bijvoorbeeld vogels die fluiten en mooie verhalen over school van de kinderen.
    Deze coachingsessies kan ik iedereen aanbevelen die vastloopt op het gebied van werk of relatie. Na elke sessie krijg je concrete opdrachten mee waardoor je beter in je kracht komt. Ook werkt het erg ontspannend om in de natuur te gaan wandelen en al wandelend op zoek te gaan naar je talenten en krachten.

  • #36

    Susanne (vrijdag, 15 mei 2020 18:50)

    Stap uit je hoofd en in je leven is de slogan van Jolanda en die klopt als een bus. Al wandelend langs mooie plekken ga je met verfrissende methoden aan de slag met je eigen vraag. Nooit gedacht dat bijvoorbeeld het lopen van een labyrinth me zoveel inzichten zou geven. Ook worden al je zintuigen aangesproken. Jolanda is ook van practice what you preach. En daarbij een heel fijn mens!

  • #35

    Hetty van Toorn (vrijdag, 15 mei 2020)

    Eens per week ben ik met Hetty op pad gegaan voor mindfulrunning. Het was een fijne ontspannen open sfeer waarbij Hetty goed luisterde naar mij en mijn lichaam. De training sloot daardoor goed aan op mijn (on)mogelijkheden. Ik heb veel geleerd over ontspannen looptechnieken waardoor het steeds meer een plezier is om te gaan rennen. Hetty heeft een positieve flow en begeleidt met veel enthousiasme. Als je op een fijne manier wil trainen op basis van maatwerk dat kan ik Hetty heel erg aanbevelen !

  • #34

    Jessica (donderdag, 16 april 2020)

    Getipt door een vriend kwam ik op de website van Esther van der Salm terecht. Ik ben graag buiten, sport ook graag buiten dus wat is beter dan een coachingtraject buiten, dacht ik!
    Ik had nog geen burn-out maar liep zowel in mijn werk als privé wel tegen een aantal dingen aan. Ik wilde daarom met mezelf aan de slag, een en ander op een rijtje zetten en wellicht wat knopen doorhakken. Al direct na onze eerste kennismaking voelde ik dat ik hier graag samen met Esther aan wilde werken. Wat een fijn, warm en ontzettend lieve vrouw is Esther. Ze oordeelt niet, is kritisch en legt de vinger op de soms zere plek. 

    Door weer en wind gingen we elke 2 weken aan de slag, wandelend of hardlopen. Samen ontdekten we waarmee ik op dat moment aan de slag wilde. Het was niet altijd even makkelijk. Het was confronterend en soms emotioneel. Een paar jaar geleden had ik al coaching gehad, traditioneel binnen vier muren op een bank. Maar dit met Esther was totaal anders en heeft me uiteindelijk ook meer gebracht. Inzichten en patronen uit het verleden werden opeens helder. Met sommige zaken ga ik nog aan de slag, andere zaken mogen er zijn en behoeven geen aandacht meer. Zo vallen puzzelstukjes op zijn plek en herkende ik bepaalde patronen. Ik ontdekte waarom ik doe wat ik doe. Ik heb geleerd liever voor mezelf te zijn en niet alle ballen in de lucht te “moeten” willen houden. Ik maak sindsdien ook andere keuzes. De methode van Esther heeft hier erg goed bij geholpen. 

    En toen kwam de Corona crisis waar we nu middenin zitten. Met het hele gezin thuis, als moeder van, vrouw van, dochter van, vriendin van en als juf erbij weer in een spagaat. En nu geen uitvluchten hebben. De eerste week thuis met z’n allen was een harde dobber, ik viel terug in het oude patroon van alles op mijn schouders nemen. Ik voelde gelijk dat als ik zo zou doorgaan, dit niet goed ging. Ik ben straks weer toe aan een coach, ging door mijn hoofd. Maar ik heb mezelf herpakt, geaccepteerd dat het even anders is dan anders en zo een nieuwe weg gevonden. Ik heb uitgesproken waar ik behoefte aan heb. En kon voor mijn werk een nieuwe modus vinden door nu snel een en ander anders te organiseren. De coaching van Esther heeft hier zeker positief aan bijgedragen. Ik heb veel eerder geluisterd naar mijn lijf en mijn gevoel en daar ook direct naar gehandeld. Ik ben Esther zeer dankbaar hiervoor en zal het iedereen aanraden. Heb je de ruimte in je hoofd om met jezelf aan de slag te gaan, twijfel niet en bel Esther! 

  • #33

    YM (vrijdag, 27 maart 2020 16:41)

    Super leuk gehad, leerzaam en vooral een duwtje in mijn rug gekregen om meer te gaan rennen maar dan met beleid. Ik heb mijn grenzen leren kennen en weten te verleggen. Dank voor alle tips, trucs en aandacht.

  • #32

    Manon (vrijdag, 27 maart 2020 16:31)

    De afspraak met mijn huisarts was al gemaakt toen ik op Facebook een artikel van Esther van der Salm voorbij zag komen. Ik zat tegen een burn-out aan en was al een tijd behoorlijk somber. Ik wilde aan de huisarts antidepressiva vragen en/of een verwijzing naar de psycholoog. Dat traject had ik al eerder doorlopen, zonder blijvend resultaat.

    Esther’s aanpak was anders, zo las ik in het artikel. Coaching door middel van lopen in de buitenlucht. Eigenlijk totaal buiten mijn comfort zone. Ik ben niet sportief en ga liever overal met de auto naar toe. Toch was mijn nieuwsgierigheid geprikkeld en ik besloot een afspraak voor een intakegesprek te maken. Een van de beste beslissingen die ik ooit heb gemaakt.

    De eerste sessie was voor mij onwennig, zo’n andere benadering dan ik gewend was. Esther deelde heel subtiel speldenprikjes uit waardoor ik aan het denken ben gezet over mezelf. Regen en wind heb ik getrotseerd omdat ik voelde dat het me zo goed deed. Tijdens een van de laatste sessies liet Esther de term ‘prinses op de erwt’ vallen. Als ze dit aan het begin had gedaan was ik waarschijnlijk beledigd geweest.

    Maar door alle inzichten die Esther me heeft gegeven heb ik mezelf leren kennen. Ze heeft mij op haar eigen wijze en heel subtiel ‘een schop onder m’n kont’ gegeven. Mij in laten zien dat ik oud en wijs genoeg ben om mijn verantwoordelijkheid te nemen en niet in de slachtofferrol te blijven zitten. Ik ben een ander mens geworden, veel positiever en met meer zelfvertrouwen. Een coachingstraject kan ik dan ook iedereen aanraden. Manon

  • #31

    Harry (vrijdag, 27 maart 2020 16:26)

    Eind oktober 2019 ben ik gestart met individuele coaching in de buitenlucht door Esther van der Salm. Ik had eerder meegedaan aan Mindful Run in groepsverband en door de positieve ervaring hiermee en de signalen die Esther bij mij opmerkte, ben ik met individuele coaching in de buitenlucht gestart.
    Waar ik tegenaan liep was de sores van het samengestelde gezin. Niet iedereen vindt elkaar aardig en accepteert elkaar. Ik voelde mezelf aldoor tussen 2 vuren in staan. Dit had tot gevolg dat normaal functioneren veel moeite kostte, ik werd passief, kon mij slecht concentreren op mijn werk en maakte fouten.
    De problemen met mijn kinderen en met name mijn oudste waren er al voordat ik mijn huidige partner leerde kennen. Het is moeilijk voor mij om te accepteren, maar het geeft mij wel meer rust om los te laten en niet meer aan de ‘voorwaarden’ van mijn oudste te voldoen. We zien elkaar hierdoor minder maar ik vertrouw erop dat dat te zijner tijd weer goedkomt.
    Sinds januari heb ik gelukkig weer een nieuwe baan, hier heb ik het tot nu toe erg naar mijn zin. Ik merk dat ik mij door de coaching nu beter kan focussen, mezelf de tijd gun om mijn werk na te kijken voordat ik het uit handen geef.
    Door de coaching van Esther ben ik gaan inzien dat ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen leven met mijn huidige partner. Mijn kinderen zijn volwassen en zij zijn verantwoordelijk voor zichzelf, voor hun eigen leven. De deur staat altijd voor hen open waarbij wederzijds respect de enige stelregel is.
    Van de coaching van Esther heb ik geleerd om meer verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen handelen. Door nu stelling te nemen en mezelf geen slachtoffer meer te voelen, is er weer ruimte voor leuke dingen.
    Door de tools die Esther heeft gegeven, waaronder een weekplanning maken en in het dankboek schrijven, heb ik meer rust, regie en voel ik mij meer ontspannen en tevreden, waardoor ik me ook beter kan concentreren op mijn werk.
    Het wandelen en de gesprekken in de buitenlucht is een goede manier om in te zien wat werkt en dit heeft mij weer op weg geholpen. Ik heb weer een duidelijke richting en dat is mij heel veel waard.
    Ik ben er nog niet helemaal, maar met deze tools kan ik voorlopig vooruit!

  • #30

    Simone (vrijdag, 27 maart 2020 16:21)

    Ik zag Esther van der Salm op Facebook voorbijkomen en wat zij doet sprak mij aan.

    Ik zat in een depressie had nergens meer zin in. Vertrouwde niemand meer. Was moe, erg emotioneel. Betrok alles op mezelf. Was mezelf helemaal kwijt. Zat het liefst thuis.

    Ik had al vele therapieën en dergelijke geprobeerd maar kwam niet veel verder. Ik wist eigenlijk niet meer hoe ik hier ooit uit moest komen.

    Door Esther haar aanpak ben ik weer meer in evenwicht. Ongelofelijk. Ben ik meer bezig met wat echt belangrijk is en heb ik geleerd dat ik los mag laten en vertrouwen mag hebben.

    De gesprekken met Esther in de buitenlucht waren erg fijn maar ook confronterend en heftig. Ik heb veel aan het dankboek en de meditaties. Ik heb weer zin om dingen te ondernemen. En kan weer functioneren op mijn werk door de praktische handvatten die ik heb gekregen.

    Ik ben mij meer bewust van wat ik zeg, doe en de gevolgen daarvan.
    Ik ben er nog niet. Maar ben zeker op de goede weg. En neem elke dag bewust even de tijd voor mezelf. Ik merk dat dat mij goed doet en dat ik dat nodig heb.


  • #29

    Marina (donderdag, 03 oktober 2019 17:04)

    De eerste sessie met Esther was ik zo onzeker. Bang om alles fout te doen. Thuis en op werk liep ik op mijn tenen. Aldoor cijferde ik mezelf weg. Ik voelde mij niet blij en had -waar ik ook was-, een kort lontje. Als er iets niet lukte, raakte ik in paniek of werd ik boos. Ik was ook altijd druk, nam geen rust en wist niet hoe ik kon ‘voelen’.
    Nu ik het traject met Esther heb gevolgd, hoor ik van mensen om mij heen dat ik veel relaxter overkom. Meer vertrouwen uitstraal. En ja, ik voel mij blijer! Thuis is de spanning weg, de kinderen zijn hierdoor ook meer ontspannen. Ik neem nu vaker tijd voor mezelf en we genieten weer van elkaar! Esther zie ik nu elke zes weken voor een terugkomsessie. Een gezonde stok achter de deur.

  • #28

    June (donderdag, 22 augustus 2019 16:58)

    Voordat ik Esther van der Salm leerde kennen en mij opgaf voor het individuele coachingstraject, had ik niet zo heel veel met mindfulness. In mijn hoofd was het vol met zorgen over werk en thuis, en er was simpelweg geen ruimte om na te denken over mindfulness.

    En toch begon ik met het traject, want sessies in de buitenlucht spraken mij heel erg aan. Ik wilde niet in een kamertje op zoek naar vragen en antwoorden, maar dit in de natuur doen en tegelijkertijd wandelen. Gewoon twee uur lopen, of het nou regende of niet, de boel loslaten en zien wat er komt, bleek effectief.

    Esther nam de leiding, we praatten, wandelden of fietsten, deden oefeningen die voor mij passend waren. Maatwerk oefeningen die ik langzaam maar zeker ging zien als persoonlijke bruikbare tools.

    En gaandeweg het traject kon ik weer rust en ruimte in mijn hoofd toelaten, niet meer zoveel broeden en zorgen maken. Mijn hoofd vrijmaken, vertrouwen op mijn eigen kracht.
    Ik heb door Esther vooral geleerd hoe ik voor mezelf kan (blijven) zorgen, een hele waardevolle ervaring!

  • #27

    Dagny (donderdag, 18 juli 2019 12:53)

    Een lange periode van tobben, wikken en wegen met bijna alles in mijn leven, bracht mij een coach met wie ik al bewegend, in en met ruimte, evenwicht kon gaan ervaren. Intuïtief koos ik voor Esther van der Salm, op basis van haar uitstraling en sportieve geschiedenis. Ik voelde overeenkomsten en verschillen waar ik mezelf mee zou kunnen ‘voeden’, zo voelde het besluit haar als coach te vragen.
    Vanaf het eerste moment werd ik bevestigd en zelfs overstegen in mijn verwachtingen. Een bron aan levensechte, ongekunstelde, pure en eerlijke sturing kwam gedurende de sessies op mij af, waarin de tijd leek te vliegen.
    Alles wat voor mij van belang was op het gebied van moederschap, alleenstaand-ouderschap, partnerschap, zelfliefde, vrouw-zijn, grenzen, communicatie heb ik mogen opslurpen. De woorden resoneren na die ik nog niet heb kunnen vatten in het hier, nu, daar en straks.
    Het zijn geen trucjes die ze aanleert, geen geknutsel, geen rommeligheid. Ze is concreet, zuiver, echt, zonder franjes met een groot hart en een beeldschoon vermogen mensen in beweging te krijgen op elk niveau van het bestaan.

  • #26

    Lieke (donderdag, 18 juli 2019 12:05)

    Na een periode van twijfelen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik een individueel coachingstraject met Esther gestart.
    Dit, omdat ik het erg lastig vind om los te laten. Door middel van in de buitenlucht zijn, te wandelen, fietsen, praten, mediteren, yoga oefeningen te doen en NLP oefeningen, is het mij gelukt om meer te genieten in het hier en nu. Maar ook vaker naar buiten te gaan, meer te bewegen en zelfs 10 minuten per dag te mediteren!
    Esther is een geweldige, empathische, lieve en kundige coach! Ik had nooit gedacht dat het mij zou lukken om zoveel relaxter in het leven te staan, maar door haar liefdevolle hulp is het toch echt gelukt….

  • #25

    Corinne (dinsdag, 09 juli 2019 09:57)

    Een heftige ervaring op mijn werk in de zorg maakte me duidelijk dat ik de afgelopen jaren mezelf voorbij was gelopen. Ik kwam niet meer tot rust, voelde continu stress en blokkades en was mijn concentratie kwijtgeraakt. Kortom, chaos in mijn hoofd en daardoor lichamelijke onrust. Ik kreeg de mogelijkheid om, via mijn werk, individuele coaching te gaan doen bij Esther van der Salm. Ik had haar al leren kennen bij een Mindful Walk cursus met collega’s in een groep .
    We hebben eerst afgesproken voor een verdere kennismaking, waarbij Esther duidelijk aangaf wat de coaching zou inhouden. Na dat eerste gesprek heb ik mijn doelen vastgesteld en die aan Esther laten weten. We zijn daarna samen aan de slag gegaan in de buitenlucht. Ik merkte hoe fijn het is om te bewegen in de buitenlucht. Wandelen en fietsen, allemaal in een tempo dat bij mij past en daarbij vooral ook weer terug naar wat op dat moment gebeurt. Stil staan bij wat belangrijk is voor mij en waar ik vandaan ben gekomen.
    Esther heeft me in de sessies die we hebben gehad niet alleen een aantal dingen geleerd, zoals de neusademhaling en meditatie. Ze heeft me een spiegel voorgehouden, me laten nadenken over wat belangrijk voor me is en me geholpen om blokkerende gedachten en emoties om te buigen naar positieve gevoelens. Op een natuurlijke manier ben ik daardoor weer meer mezelf geworden, heb ik weer rust gevonden en voel ik me in balans. Ik kan nu vanuit het moment leven en werken en blij zijn met mezelf. Rust in mijn hoofd en lichaam.
    Esther heeft met haar manier van coaching mij weer inspiratie gegeven om dat te gaan doen waar ik sterk in ben en vooral om van mezelf te houden. Wat ik van Esther heb meegekregen kan ik ook in de toekomst blijven gebruiken om in balans te blijven. Ze doet dit op een heel prettige manier en ik heb veel van haar geleerd.
    Dankjewel Esther!

  • #24

    Ruben (dinsdag, 23 april 2019 14:30)

    Ik had last van een vermoeidheid, sliep slecht, had concentratieproblemen en was vaak mentaal afwezig. Mijn lichaam begon signalen af te geven dat het niet goed ging. Op mijn werk zocht ik veel meer uitdaging en het lukte me maar niet geconcentreerd te werken. In een lokaal krantje las ik bij toeval over Esther van der Salm en haar coaching methode. We maakten een afspraak voor een intakegesprek en vervolgens besloot ik een individueel coachingstraject van 6 weken te volgen.

    Voordat we startten stelden we mijn doelen vast en daarna spraken we elke week af in de buitenlucht. Tijdens het wandelen, hardlopen of fietsen stelde Esther vragen, luisterde ze aandachtig en leerde ze mij tools die ik direct kon toepassen. De uitleg was duidelijk, geduldig en vanuit het hart. Langzaam werd ik mij bewust waarom mijn lichaam in de periode hiervoor tegenstribbelde.

    Esther heeft mij een andere manier van ademhalen geleerd. We mediteerden en deden onder andere de bodyscan. Ze coachte mij om weer de regie te nemen over mijn agenda. De bewustwording van mijn energievreters en hoe deze te neutraliseren is voor mij belangrijk. Het leidt tot rust in mijn hoofd en lichaam. Esther coachte mij om meer vanuit mijn hart te leven en minder vanuit mijn hoofd.

    Esther is deskundig en stelde een professioneel coachingstraject samen die afgestemd was op mijn doelen. Ze stelde scherpe vragen en reflecteerde, wat mooi bijdroeg -en nog steeds bijdraagt- aan mijn bewustwording. Ze daagde mij ook uit buiten mijn comfortzone te zijn, zonder grote druk.

    Ik ben zeer dankbaar dat Esther met haar coachingstraject op mijn pad is gekomen! Zoveel geleerd in zo'n korte tijd! Met de rust in mijn hoofd en een heldere geest ga ik nu werken aan de volgende stap in mijn carrière.
    Ruben

  • #23

    Roos (dinsdag, 16 april 2019 17:04)

    Net voordat ik in contact kwam met Esther van der Salm liep ik zowel op werk, als op persoonlijk gebied vast. Ik wist niet meer wie ik was, waar ik voor stond en wat ik nou eigenlijk voelde.

    Het mooiste wat ik tijdens dit individueel coachingstraject heb geleerd, is dat ik voel dat ik er niet alleen voor sta. Het heeft mij geleerd waar mijn grenzen liggen, deze en mezelf te respecteren. Langzaam maar zeker durf ik mijn masker af te zetten en te laten zien wie ik ben en wat ik echt voel. Dat voelt bevrijdend. Dit was mij zonder Esther niet gelukt en daar ben ik haar enorm dankbaar voor.

    Dit individuele coachingstraject is eigenlijk voor iedereen een aanrader die op zoek is naar ondersteuning. De natuur als omgeving en de buitenlucht maken het laagdrempelig. Zeker voor mensen zoals ik veel effectiever dan de traditionele manier van psychologische gespreksvoering.

    Ook heel fijn was dat Esther na iedere sessie een terugkoppeling gaf via de mail (met foto’s), zodat ook thuis de sessie nog doorwerkt. Dat zij mij ook aan het hardlopen heeft gekregen, is iets wat ik van tevoren niet had verwacht dat ik dat zou kunnen.

    Tijdens de sessies ervoer ik Esther als iemand die daadwerkelijk naar je luistert, oprechte aandacht geeft en samen met jou op zoek gaat naar hoe jij verder komt. Dank je wel Esther !

    Roos

  • #22

    Esther van Gelderen (zaterdag, 16 maart 2019 10:08)

    De individuele coaching van Esther van der Salm is een absolute aanrader voor iedereen. Na de 1e sessie keek ik uit naar de volgende. Het hele traject is zo waardevol. De neusademhaling is super, je hebt hem altijd bij je. Esther zei regelmatig 'TRUST THE PROCESS' en dat klopt. Na 6 weken zit ik weer vol energie ben ik weer bewust van de mooie momenten. Zo blij dat ik dit heb gedaan. Esther bedankt voor al je "tools" ik gebruik ze iedere dag.

  • #21

    Fien (vrijdag, 01 maart 2019 12:40)

    Omdat ik vast liep met mijn gevoel en verder wilde weten wie en wat ik wil, heb ik haar een mail gestuurd. Al snel belde Esther van der Salm om een ontmoeting te plannen. Ons gesprek ging over wat ik wilde en waar ik tegenaan liep. Ik heb in het verleden helaas veel meegemaakt en liep elke keer vast. En zo ben ik het individuele coachingstraject met Esther aangegaan.
    Ik heb nu 6x een sessie gehad. Wat ben ik daardoor sterker geworden, geen nare dromen meer. Acceptatie en weer van jezelf kunnen houden, wat een bijzonder traject. Rust in mijn hoofd en hart. Weten dat ook ik er mag zijn voelt zo fijn. Samen buiten zijn, sporten en vertrouwen op je zintuigen. Esther weet elke keer weer precies de snaar te raken en geeft je tips om daar weer verder mee om te gaan. Tijd voor jezelf nemen en rond lopen met een glimlach, dit wil toch iedereen!!!
    Esther je bent een topper en vrouw met een enorm goed hart. Wat heb ik al veel geleerd van je, dank je wel �
    Liefs Fien

  • #20

    Denise (zondag, 17 februari 2019 11:06)

    Ik vond de vorm van het coachingstraject bij Esther van der Salm heel prettig en laagdrempelig. Ik denk dat je, al lopend en pratend in de buitenlucht, sneller en dichterbij de kern komt dan dat je bij een psycholoog in een kamertje zit.

    De afwisseling tussen gesprekken, stilte en oefeningen, inspanning en ontspanning vond ik erg prettig. Het meest waardevolle moment vond ik de fotokaarten die ik heb uitgekozen. Zo bijzonder dat deze zo treffend mijn reis laten zien! Ik had geen betere kaarten kunnen trekken.

    Ik heb veel bruikbare tools van Esther gekregen en nu begint het eigenlijk pas. Ik ga ontdekken hoe ik deze verschillende gereedschappen kan toepassen zodat er een beter evenwicht ontstaat tussen inspanning en ontspanning, vasthouden en loslaten. Ik heb er alle vertrouwen in dat me dat gaat lukken.

    Het "ont-moeten" is nog iedere dag een uitdaging, maar het voelt nu al prettiger. Ik ervaar meer rust en ruimte in mijn hoofd. Ben beter in staat om weloverwogen keuzes te maken, regelmatig voor mezelf te kiezen en dat voelt goed. Ook slaap ik beter en alleen daardoor al ervaar ik meer energie.

    Dank Esther, voor alle goede gesprekken en mooie inzichten! Denise.

  • #19

    Marga Ootes (woensdag, 13 februari 2019 13:00)

    En zo ben ik begonnen aan de Mindful walk. Zomaar. Net een nieuwe baan dus beetje druk staat er wel op. Allemaal nieuwe dingen, andere collega’s, verder van huis, leren pfffff. Ga ik dat wel redden. Ik heb de afgelopen paar weken over mij heen laten komen en ik moet zeggen dat is mij heel goed bevallen. Plezierig om buiten te zijn in een mooi gebied, Hemmeland Monnickendam. Ook de mail na de wandeling is fijn om te krijgen. Weer even terug. Pas op de plaats. Esther dank je wel voor al die weken.

  • #18

    Claudia (maandag, 04 februari 2019 14:52)

    Op het moment dat ik uitviel met burn-out klachten, ben ik mij na een tijdje gaan oriënteren op een coachingstraject. Ik wist dat het in ieder geval moest voldoen aan drie voorwaarden, namelijk bewegen, buiten zijn en op individuele basis. Na een zoektocht op internet en het lezen van positieve berichten over Esther van der Salm, heb ik haar gebeld en hebben we een afspraak gemaakt om een keer vrijblijvend ergens koffie te drinken.

    De eerste ontmoeting met Esther voelde goed en gaf mij energie. Dat was de reden om het individuele coachingstraject met Esther te starten. Elke week hadden we een afspraak en dat voelde elke keer als een cadeautje voor mezelf. De mindfulness oefeningen, de meditatie, de bodyscan en de goede gesprekken waren elke keer weer anders en bijzonder. Met een rugzak vol waardevolle bagage heb ik het traject afgesloten en is het nu aan mij. En dat voelt goed!

    Esther, enorm bedankt voor je steun, je positiviteit en je warmte!

  • #17

    Monique (donderdag, 10 januari 2019 17:11)

    “Via werk was ik met Esther van der Salm in contact gekomen. Met collega's had ik namelijk deelgenomen aan een cursus mindful run.
    Toen ik de diagnose borstkanker kreeg had ik de intentie om tijdens mijn behandelingen zoveel mogelijk te blijven sporten.
    Maar werd hier toch onzeker over. Kan ik dat nog wel als ik me ziek ga voelen tijdens de chemotherapie, hoe hard gaat mijn conditie achteruit, waar ligt mijn grens?
    Ik besloot contact te zoeken met Esther voor een individueel coachingstraject.
    De sessies met Esther leerden me te sporten binnen mijn eigen grenzen, gaven me vertrouwen dat ik ondanks ziek zijn of ziek voelen kon blijven sporten en daar van kon genieten in de buitenlucht. De sessie hielpen mij ook bij het herkennen en ordenen van mijn gedachten en emoties, en ook weer trots te kunnen zijn op mijn lijf.
    Dit alles heeft er enorm aan bijgedragen, dat ik tot het einde van het chemotherapie-traject van een half jaar, het sporten heb volgehouden en heeft mij veel positieve energie opgeleverd.
    Ik gun ieder ander die in zo'n traject komt zo'n zelfde ervaring en kan je aanraden contact te zoeken met Esther”.

  • #16

    Linda (zaterdag, 29 december 2018 22:35)

    Ben tot mezelf gekomen en heb echt genoten van de sessies tijdens het coachingstraject met Esther van der Salm. Heb leren hardlopen, goed leren ademen, luisteren naar mijn lichaam en geleerd waar mijn grens ligt. Nu weet ik wanneer en hoe ik binnen mijn grenzen kan blijven.
    Eindelijk!
    En zonder het woord ‘moeten’ wordt alles lichter en leuker.
    En Esther, je bent een schat.
    Ik raad dit zeker ook anderen aan. Je ziet mij terug bij de gezamenlijke Mindful Walks.
    Gewoon omdat t me goed doet.

    �Linda, Volendam

  • #15

    Annelies (maandag, 17 december 2018 08:46)

    Zo blij dat ik toch het individuele traject heb gekozen. Ik heb enorm veel aan de zes weken coaching bij Esther van der Salm gehad. Voel me sterker en zelfverzekerder....Heel fijn Esther dat jij mij met de juiste woorden en je sportiviteit zo in de juiste richting hebt gekregen... heel erg bedankt daarvoor.

  • #14

    A. Bohemen (donderdag, 13 december 2018 19:00)

    Ik volgde Esther van der Salm al een tijdje, ik zag haar op Facebook verschijnen en in kranten staan. De combinatie van praten en bewegen sprak mij aan.
    Inmiddels een jaar later: Ik had leuk werk en voelde mij erg verantwoordelijk. Ik voelde mij ook verantwoordelijk voor één ieder die mij nodig had. Uiteindelijk ben ik over mijn eigen grenzen gegaan.
    Ik dacht ik weer aan Esther, we spraken elkaar en dat voelde goed.
    Ik besloot een individueel traject bij haar te doen maar kon niet helemaal geloven dat ik in zes weken een ander mens zou kunnen zijn. Dat ik mijn gedachten weer op een rijtje zou hebben en niet meer zo'n warrig hoofd. En toch was het zo.
    Door samen te fietsen en te wandelen, de neusademhaling die je letterlijke begrenzing is en allerlei mooie oefeningen die je ook thuis kunt doen. Ik voelde mij zo vrij als ik thuis kwam.
    Esther is een fijn persoon die geen druk oplegt maar in alle rust met je door jouw verhaal heen loopt en je daadwerkelijk helpt. Het zijn kleine stapjes en dat was precies wat ik nodig had.
    En dat wens ik iedereen toe!

  • #13

    R. v.d. Boom (maandag, 26 november 2018 21:47)

    Na een fijn en vrijblijvend intake gesprek met Esther van der Salm had ik besloten om het individuele coachingstraject te gaan volgen. Spannend om met mezelf aan de slag te gaan, maar ik ging dit met vertrouwen tegemoet samen met Esther. Esther luistert echt naar wat je zegt en volgt jou zodat het traject voor iedereen anders is denk ik. Ze doet haar werk met veel passie en liefde. Het was fijn om in mijn drukke leven met veel verantwoordelijkheden (druk gezin en nieuwe baan) echt even tijd te hebben voor mezelf. Twee uur lang bewegen in de buitenlucht en opmerkzaam zijn van de mooie natuur voelde als een cadeautje. Praten en stille momenten wisselden we af. Voor mij was het een uitdaging om rust en ontspanning te vinden bij mezelf. De controledrang meer om te zetten naar acceptatie van wat is en hoe het gaat. Door de oefeningen die we samen hebben gedaan, lukte dit steeds beter. Tijdens de laatste twee sessies hebben we samen vooral gekeken naar waar ik precies energie van krijg, waar ik blij van word en waarom. Hierdoor is bij mij iets in gang gezet, het zoeken naar een nieuwe stap op werkgebied. Een stap waar ik energie van krijg en waar ik blij van word! De meerwaarde van deze manier van coachen t.o.v. andere begeleiding, is dat elke sessie twee uur duurt maar ook in de buitenlucht is. Dat zorgt voor een intensieve beleving van alles!

  • #12

    Veronique ten Holter (vrijdag, 09 november 2018 09:20)

    Esther is een vakvrouw die haar kennis en kunde inzet voor een mooi resultaat. Het resultaat is afhankelijk van je eigen inzet en Esther geeft dit regelmatig terug zodat je doel voor ogen blijft. Zij heeft veel instrumenten waarmee zij, samen met mij, een pad heeft gecreëerd waarop ik nu met vertrouwen zelfstandig kan lopen. Chapeau Esther voor je warmte, humor, klare taal, doorzettingsvermogen, relativeringsvermogen, technieken, energie, enthousiasme en de thee die je elke keer weer meenam. Individuele coaching door Esther is een investering waarin je jezelf terugvindt, herpakt en de toekomst zonniger ziet.

  • #11

    Karin Poort (maandag, 29 oktober 2018 16:46)

    Afgelopen periode heb ik een individueel coachingstraject bij Esther van der Salm gevolgd. Tijdens het intakegesprek keken we samen naar de doelen die ik voor ogen had en hoe we die konden bereiken. Ik wilde mij graag energieker en meer ontspannen voelen en op persoonlijk gebied wilde ik aan de slag met acceptatie en vertrouwen. De sessies met Esther hebben me ontzettend veel gebracht. We hebben veel gefietst en gewandeld. Ik kreeg weer meer oog voor het moois en rust die de natuur –in mijn geval vooral water- mij kan brengen. Ze heeft mij zelfs aan het hardlopen gekregen, iets wat ik niet voor mogelijk had gehouden. Het allerbelangrijkst: Ik ben mentaal en fysiek sterker en heb veel meer inzicht gekregen in wat ik wel en niet wil. Esther begeleidde het proces, maar ik had zelf de regie. Esther, ik was en ben ontzettend blij met je!

  • #10

    Kim Poncia (woensdag, 24 oktober 2018 22:07)

    Ik heb een persoonlijk coachingstraject gevolgd bij Esther van der Salm en kan dat iedereen aanbevelen! Als je op zoek bent naar rust in je hoofd en lichaam en daar hulp bij kunt gebruiken, is Esther absoluut de juiste persoon. Door zonder druk te bewegen in de natuur, met focus op de juiste ademhaling en ondertussen mindfulness oefeningen, kom je weer dichter bij je gevoel. Ze reikt je de juiste handvatten en tools aan om weer meer in het “hier en nu” te zijn, zonder (over jezelf of wat dan ook) te oordelen. Ik heb enorm veel aan het traject gehad. Ik pieker niet meer continu, weet nu wat ik moet doen als ik wel weer in die pieker-modus kom en geniet weer veel meer van de kleine dingen. Ten slotte is Esther een heel prettige gesprekspartner en een fijn mens. Niet twijfelen, maar jezelf dit “cadeau” gewoon gunnen!

  • #9

    K. de Jong (zaterdag, 20 oktober 2018 12:42)

    Inmiddels bijna een jaar geleden ben ik uitgevallen met psychische klachten waaronder depressie. Op aanraden van mijn leidinggevende ben ik een coachingstraject ingegaan van mindfulness bewegend coachen met Esther van der Salm (Beweging op elk niveau). Ik heb dit als heilzaam en positief ervaren. Er zijn veel voordelen aan deze vorm van begeleiding. Bewegen en met name hardlopen is bewezen effectief in het bestrijden van depressie. Echter is het in een depressie bijzonder moeilijk om motivatie te vinden om überhaubt in beweging te komen. Met de stimulerende begeleiding van deze mindfulness coach is dit mij nu echter wel gelukt en heb ik inmiddels wat conditie opgebouwd en loop ik drie keer in de week hard. Ik merk dat dit een positief effect heeft op mijn depressie. Naast het bewegen in de buitenlucht heb ik ook een groot aantal mindfulness- en focus oefeningen gedaan, geleerd dat deze ook een goed effect op mijn mentale staat hebben en die ik ook kan blijven toepassen. Daarnaast is er aandacht geweest voor mentale processen en patronen waarbij ik zienswijzen en tools heb geleerd die helpen om uit bepaalde denkpatronen te komen.
    Inmiddels gaat het dermate beter met me dat ik hoop binnen een paar weken weer aan het werk te gaan. De coaching die ik heb gekregen heeft hier zeker aan bijgedragen. Mijns inziens is deze vorm van begeleiding effectief in het sneller terugkeren op de werkvloer bij uitval of het voorkomen van uitval.

    K. de Jong, Amsterdam

  • #8

    Ruben Wateler (dinsdag, 02 oktober 2018 10:58)

    Afgelopen 5 weken ben ik gecoacht door Martijn Mensink! Letterlijk een "verademing" en een geweldige ervaring.

    Je hebt me niet alleen kennis laten maken met nieuwe technieken, maar ook bewust gemaakt van wat een prachtige plekken we in dit land hebben!

    Dank Martijn! #neverforgetrulenumbersix

  • #7

    Deirdre (maandag, 20 november 2017 21:50)

    Door een mogelijkheid van mijn werkgever om te investeren in mijzelf, kwam ik bij Esther van der Salm terecht. Ik was op zoek naar een manier om bewegen te combineren met ontspannen en ont-stressen, maar ook om het competitieve element uit het hardlopen te halen. Het individuele traject heeft mij hulpmiddelen gegeven om het combineren van onder andere: kinderen, carrière, man, sporten en het huishouden te “normaliseren”. Het meer bewust zijn van jezelf en de focus op de ademhaling, maken je snel rustiger. Nu is het de kunst de middelen in te blijven zetten. Esther is een geweldige coach, door haar eigen ervaringen op verschillende gebieden, weet zij als geen ander jou in te schatten en ook hierop te handelen.

  • #6

    Iris (zondag, 19 november 2017 10:59)

    Met hulp van Barbara Tjin A Koeng-Gijtenbeek heb ik weer contact met mezelf en weet ik weer waar ik voor sta. Ik balanceerde op het randje van een -. Dankzij de mindfulness oefeningen en het wandelen in de natuur kwam ik tot rust en voelde ik weer emoties. Door de gesprekken, soms begripvol en soms confronterend, wist Barbara mij inzichten te geven. Aan het eind van het traject wist ik de antwoorden op mijn vragen, die ik in mijn eentje niet naar boven kreeg.

  • #5

    Richard (vrijdag, 17 november 2017 15:33)

    Beste Martijn,

    Hierbij wil ik je bedanken voor de ondersteuning die jij mij afgelopen periode hebt geboden.

    Je heb me inzicht gegeven in hoe je gedachtes op de loop kunnen gaan, en hoe je hier met mindfulness rust in kan brengen.

    Daarnaast vond ik het heel plezierig dat ik je altijd kon bellen op moment dat ik wat extra ondersteuning nodig had.

    Met vriendelijke groet,

    Richard

  • #4

    Karin (vrijdag, 17 november 2017 11:15)

    Ik heb Esther van der Salm om hulp gevraagd op weg naar herstel van een heftige bun-out. Ik kwam nauwelijks meer buiten terwijl ik voorheen 3x per week hardliep en 2x fitnesste, dus het concept van buiten bewegen sprak me aan.
    De rust die ze uitstraalt, de liefde voor haar vak en vooral het begrip voor mij en mijn situatie heeft mij enorm goed gedaan. Toen ze me tijdens het traject moest aansporen zelf meer in actie te komen deed ze dat op een manier die nergens vervelend of dwingend was, maar mij wel liet inzien wat nodig was en de 'knop' deed omgaan.
    Dat ik weinig energie had, vrijwel geen conditie meer en veel fysieke belemmeringen was nooit een probleem, ze had steeds voor alles een oplossing of een oefening en wist me altijd weer te motiveren en me positief te laten voelen!
    Ik had al ervaring met mindfulness, maar dankzij Esther ben ik het meer gaan toepassen: ik start mijn dag tegenwoordig met een positieve affirmatie in de spiegel ;) en de Tai Gong oefening.
    We hebben veel gepraat; ik ben boos geweest en opstandig en verdrietig, maar na elke bijeenkomst ging ik met een glimlach en een lichter hart weer naar huis.
    Ik kan beter 'los' laten, reageer rustiger op anderen, (h)erken mijn eigen grens vaker en krijg langzamerhand weer grip op mijn leven. Dat Esther dit in 6 weken allemaal heeft weten te bewerkstelligen vind ik eigenlijk ongelofelijk.
    Ik ben er natuurlijk nog niet, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik een heel eind kom, met alles wat Esther me geleerd heeft.
    Het mooiste compliment kreeg ik afgelopen week van 2 vriendinnen, die - los van elkaar - zeiden dat ik er meer ontspannen uitzie dan ze me het afgelopen jaar hebben gezien.
    Dus Esther nogmaals ontzettend bedankt voor je enorme steun en inzet, je humor en je warmte, je flexibele en positieve instelling, je creativiteit en je geloof in mij. Ik kan het iedereen aanraden.

  • #3

    Carolien (woensdag, 15 november 2017 08:07)

    Ik ben bij Esther van der Salm terecht gekomen omdat ik volledig was vastgelopen. Ik voelde
    niks meer en was doodmoe. Te lang mijn energie besteed aan dingen die ik niet
    leuk vond en het zoeken naar oplossingen. Het individuele traject heeft deze
    impasse doorbroken. Ik ben mij weer bewust geworden van mijn grenzen en er is
    weer connectie tussen hoofd en hart. Ik ben weer gaan voelen en bewust geworden
    van de echt belangrijke dingen in het leven. Ik ben letterlijk en figuurlijk
    weer in beweging gekomen. Dat was mij zonder de oefeningen van Esther zelf nooit
    gelukt.

  • #2

    Cindy (woensdag, 15 november 2017 08:06)

    De 5 wekelijkse MFR cursus in groepsverband en daarna het individuele coachingstraject met Esther van der Salm als coach hebben mij zowel fysiek als mentaal weer in beweging gebracht. In mijn situatie (burnout) heeft het mij ook letterlijk weer op de been gebracht. Ik heb het plezier in sporten/fysieke inspanning weer teruggevonden en geleerd hoe ik dit op een ontspannen manier kan doen waarbij mindfullness (focus op het hier en nu) een grote rol speelt zonder dat het ‘zweverig’ wordt. Ook heel goed toepasbaar bij stress momenten in het dagelijkse leven! Daarnaast heeft Esther mij verschillende tools gegeven om op vaste momenten op de dag rust en ontspanning in te bouwen en gedachten te structureren. Toen ik begon aan het individuele traject was ik onrustig, gespannen en veel te veel in beslag genomen door allerlei piekergedachten. Na het individuele coachingstraject ben ik relaxter geworden, kan ik meer genieten van het hier en nu, gun ik mijzelf ontspanningsmomenten en heb ik meer de regie over piekergedachten en kan ik die beter een halt toeroepen of relativeren. Ik heb het individuele coachingstraject ervaren als heel waardevol met Esther als een fijne, integere, betrokken maar ook resolute coach!

  • #1

    Karin (donderdag, 09 november 2017 14:47)

    Ik heb een wandelcoachingstraject doorlopen bij Martijn Mensink. Voordat ik startte zat ik in een burn-out en kon ik geen bewuste keuzes meer maken. Ik had geen grip meer op mijn leven. Doordat Martijn mij kennis heeft laten maken met de neusademhaling en inzicht heeft gegeven in mijn gedachten kreeg ik weer lucht en energie. Doordat ik nu meer op mezelf vertrouw en oude patronen los heb leren laten, kan ik zeggen dat ik in 5 weken tijd een ander mens ben. Ik ben weer rustig gestart met werken en werk nu veel meer vanuit mijn hart, waardoor alles meer vanzelf gaat. Super bedankt Martijn voor de inzichten die jij mij gegeven hebt.