Het open geheim voor atleten die beter willen worden

Het openbare geheim voor atleten die beter willen worden!

Bewust leren ademhalen is de sleutel tot succes.

Ademhalingstechnieken/meditatie, hoe je het ook wil noemen, zijn niet alleen bedoeld voor spirituele mensen die op zoek zijn naar verlichting. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ook sporters kunnen profiteren van deze technieken. Een verbeterde concentratie, ademhaling en uithoudingsvermogen zijn zomaar een gevolg voor atleten die deze technieken toepassen.

Stress/spanning

Stress of spanning tijdens of voor een wedstrijd kunnen de atleet blokkeren. Ze zijn vaak ook de oorzaak van een slechte prestatie. Met de ademhalingstechnieken kan je stress/spanning verminderen wat ervoor zorgt dat je dus meer ontspant, waardoor je beter kunt concentreren. Wist je dat een atleet die meer ontspant minder vaak geblesseerd is?

Concentratie

Concentratie is een hele belangrijke factor binnen de sport. Concentratie is tijdens een training belangrijk maar ook daar buiten. Alle afleidingen waaraan de atleet dagelijks wordt blootgesteld, kunnen je energieniveau en daarbij je prestatie beïnvloeden. Door de dag te beginnen met ademhalingstechnieken creëer je steeds meer rust in je hoofd wat weer je concentratievermogen verbetert. Met deze technieken word je fitter wakker en filter je de ongewenste ruis of de ongewenste gedachten naar de achtergrond waar je dus de hele dag van profiteert.

Mindfulness

Met mindfulness technieken leer je in een paar stappen hoe je deze technieken kunt toepassen in je sportcarrière. Daar heb je geen psycholoog voornodig, maar gewoon een ervaren mindfulness trainer die zelf ook veel sport en de nodige ervaring heeft.

Zomaar een reactie die ik kreeg van atleet: Mindful Run was voor mij iets nieuws. Na heel veel positieve reacties gelezen te hebben over een mindful run van Martijn Mensink wilde ik dit heel graag zelf een keer ervaren. Daarom ben ik van Egmond naar Oosterbeek gereden en ik kan nu zeggen, dit was de lange autorit echt meer dan waard. Martijn heeft mij meegenomen door de prachtige bossen richting Mariëndaal, landgoed Warnsborn, rondjes Bram Som en Papendal. Tijdens deze voor mij bijzondere training heb ik heel veel informatie gekregen en ademhalingstechnieken geleerd. Deze training heeft mij handvaten gegeven hoe ik mij nog sterker kan voelen en hoe ik nog meer energie kan krijgen. En hierdoor nog meer loopplezier kan beleven! Deze training was bovendien zo waanzinnig leuk dat ik heel graag nog eens terug kom. Nogmaals heel veel dank Martijn voor alle positieve energie en alle bruikbare 'tools'. Mindful run.... voor wedstrijd of recreatieve loper, voor nog meer energie en nog meer (loop)plezier.

Doe je voordeel ermee

Adem in, adem uit

Martijn Mensink

Reactie schrijven

Commentaren: 0