Mindful hardlopen tijdens een safari in Arnhem

Saturday Trail Fever // Wilde Zone

 

Het was vroeg. Heel vroeg. Om 0400u ging de wekker en om 0500u stond de twaalfkoppige loopgroep midden op de Veluwe. Jazeker, voor ons plezier.

Menig hardloper loopt door het bos, dagelijks kun je ze spotten. Zo ook op de Veluwe. Maar niet op dit tijdstip. Normaliter liggen de hardlopers op dit tijdstip nog op één oor, wat zeer begrijpelijk is. Menig hardloper denkt er vast ook niet over na dat je juist bij de vroege bosloop een bijzondere ontmoeting kunt aangaan. Het gaat hier niet over een ontmoeting met een topatleet. Het gaat ook niet over ‘De Toppers’ maar over de top 5 van de Veluwe; zwijnen, damherten, reeën, vossen of misschien zelfs de koning van de Veluwe: het edelhert.

Onder begeleiding van een ervaren gids van Safari-Joggen gingen we op zoek naar wild in de omgeving van Terlet en Groenenwoud. We begonnen op de Terletsche Heide, hier spotte we al snel wat kleine damhertjes die in de verte aan het grazen waren. Rustig liepen we door en werden we al snel afgeleid door een groep reeën die voorbij rende. Op een tempo waar topatleten jaloers van worden.
Na enkele kilometers en een hoop verwonderlijke blikken en prachtige uitzichten trokken we door naar het Deelerwoud. Hier hebben we grotendeels van de route afgelegd en dan ook het meeste wild gespot.

Op enkele tientallen meters voor ons liep een groot wild zwijn. Het zwijn liep in het stiltegebied waar wij niet mochten komen en dat was afgebakend met een hoog hek; wij hoefde dus niets te vrezen en konden hem rustig tussen de bladeren zien schumen.
Wij vervolgde onze route en kwamen nog tientallen hertjes tegen, maar helaas niet de koning zelf. Toch wisten we naast al die hertjes ook nog een vos en spinnennest te spotten. Een enkele van ons wist op den duur zelfs boomstronken te zien bewegen. Dat getuigd maar weer dat je echt in de natuur kunt opgaan; het was dan ook voor ons allen een prachtige en positieve ervaring.

Na zo’n 15 prachtige, maar natuurlijk ook gezellige (!), kilometers kwamen we terug bij de auto’s. Hier werd nog wat nagesproken en enkele lopers gingen terug naar huis. Zeker de helft van de groep bleef nog even plakken en hadden een ontbijtpakketje meegenomen. Dit omdat op het laatste moment was besproken na het hardlopen met elkaar te ontbijten. Terlet was hier de uitgesproken plek voor. Met uitzicht over de grote velden (die gebruikt worden als landingsbaan voor de zweefvliegtuig), een picknick tafel, Jazz muziekje, sapje en een warme kop koffie werd de ochtend op een leuke manier afgesloten.

Snel wordt er een winter editie gepland!

 

INTERESSE IN EEN MINDFUL HARDLOOP CURSUS KLIK DAN HIER OF VUL ONDERSTAAND FORMULIER IN.Bekijk hier de route die we hebben afgelegd.
Bekijk hier de foto’s die onderweg zijn genomen.

 

Bron: http://www.socialmile.nl/

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0