Mindful Running

Een onderdeel van Mindful Hardlopen:

 

 

 

. 1 Zoek het juiste tempo: Veel mensen weten wel dat interval training zeer geschikt is voor het opbouwen van je conditie en snelheid. Maar een constant, ritmisch tempo is essentieel voor bewust hardlopen. Je brengt rust in je hersenen. Een te traag tempo is ook niet goed. Dit zal je afleiden waardoor je geest ook afgeleid wordt. Kies een tempo wat precies past bij jou.

 

.2 Strek: De juiste houding tijdens het hardlopen is net zo belangrijk als de juiste houding tijdens een zittende meditatie. De juiste houding tijdens het hardlopen zal je uiteindelijk ook helpen om verder en of sneller te gaan lopen. Je heupen moeten min of meer in een rechte lijn van je hoofd en enkel staan. Trek je schouders iets naar achteren en open je borst. Houd je rug recht. Je zult gaan merken dat er meer zuurstof door je lichaam gaat stromen. (Meer zuurstof = Meer Energie) Je gaat steeds gemakkelijker lopen.

 

. 3 Kijk en luister naar de omgeving: Tijdens het lopen houd je natuurlijk je ogen open. Veel mensen lopen en kijken alleen naar de dingen die er toe doen, zoals een bocht of fietsers op de weg en negeren al het andere. Het observeren van de omgeving activeert de receptieve hersenen. Oftewel je traint jezelf om meer te observeren zonder te oordelen.

 

Probeer het maar eens.

 

Leef bewust en begin met Mindful Hardlopen.

 

26 mei is de start van een cursus Mindful Hardlopen. Doe je mee?

 

Locatie is het Sonsbeek Park in Arnhem. Iedere maandag starten we om 19:30


Als je interesse hebt kun je mailen naar info@mindfulrun.nl of onderstaand formulier invullen.

 

Even voorstellen: Martijn Mensink is trainer, coach en spreker. Martijn heeft intussen al honderden mensen geholpen om te stoppen met roken, met de prettige methode van Allen Carr’s Easyway. Met deze methode is het mogelijk dat een roker binnen 6 uur 100% van het roken af is. Door deze inzichten is Martijn gaan inzien dat het brein van ieder mens veel meer kan dan wat hij ooit dacht. Door een andere manier van denken gaan steeds weer nieuwe deuren open. Met Mindful Run heeft Martijn een 5-weekse cursus ontwikkeld waarin de cursist zowel op lichamelijk als geestelijk nivo aan het trainen is. Martijn heeft zelf marathons gelopen en heeft veel hardloopervaring. Hij is naast stoppen met roken therapeut, mindfulness trainer/coach ook officieel gecertificeerd atletiek trainer bij de KNAU. Martijn blogt regelmatig over allerlei zaken die hij tegenkomt of over wat hij meemaakt in zijn leven.

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0