HomeRun 2019 - Ronald McDonald huis

Na het grandioze succes in 2018 hebben wij in 2019 wederom meegedaan met de Home Run.

 

240 Kilometer hardloper dwars door Nederland.

Hieronder kun je lezen over onze ervaringen met de HomeRun 2018. Het was fantastisch en daarom doen we dit jaar weer mee!

HomeRun 2018

23 & 24 juni 2018 was de HomeRun voor het Ronald McDonald kinderfonds. Mindful Run deed mee met Lynn en Liekes Mindful Run Team! Hieronder een blog over onze deelname.

 

Ik maak zelf wekelijks gebruik van de huiskamer van het vakantiehuis in Arnhem, omdat mijn dochter bij Klimmendaal naar de therapie gaat, waar het vakantiehuis boven zit. Een fijn plekje om als ouder even te kunnen werken of om informatie te delen met andere ouders. In de jaren ervoor hebben we in de huizen in Nijmegen en Rotterdam gezeten, omdat Lynn op de IC lag en een zware operatie heeft gehad.

 

Toen het vakantiehuis mij uitnodigde bij de afterparty van de HomeRide en HomeRun 2017, omdat ze hadden gezien dat ik van Mindful Run was, was ik al snel verkocht. Het was al meerdere keren voorbij gekomen en ik had al gezegd tegen mezelf: "als het wat rustiger is binnen ons gezin, dan lijkt me dit een fantastisch mooi doel om iets terug te kunnen geven". Ik wist alleen nog niet of ik het dit jaar al wel kon emotioneel gezien. We zitten vaak nog in zulke heftige situaties...

 

Maar toen de bijeenkomst eenmaal was, kon ik niet meer terug. De film die werd afgespeeld maakte zoveel indruk op mij, ik voelde me hier zo mee verbonden, dat ik dit gewoon moest doen! En toen ik zo super veel reacties kreeg, na een twijfelachtige vraag op facebook wie hier voor 'in' zou zijn, was dit voor mij het teken dat we dit gewoon moesten doen met elkaar.

 

En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Mijn lieve zussen, vader en vrienden deden mee, Linda (moeder van Lieke) was gelijk enthousiast en later sloot Marlon (moeder van Mila) ook nog eens aan. Zij hebben een dochtertje met dezelfde chromosoomafwijking als Lynn. Familie, vrienden, kennissen, Mindful Run instructeurs sloten enthousiast aan en zelfs mensen die helemaal nieuw waren voor ons, maar die ook gebruik hadden gemaakt van een van de huizen. zo mooi om te zien hoe vanuit het niks, zomaar 2 fantastische teams ontstonden.

 

Het afgelopen weekend zelf was overweldigend. Eerst al de spanning van iedereen op de parkeerplaats om alles te regelen voor de start. Tassen in de juiste auto's, iedereen de juiste shirtjes, gezondheidsverklaringen inleveren, welke fietsen moeten gelijk mee en welke kunnen op de auto's blijven, is iedereen er? En dan met z'n allen naar de start!

 

Bij de start was het groot feest, ieder team werd enthousiast afgeroepen en uiteindelijk kwam het startsein. Ik begon met lopen samen met Martijn. Janine en Marco op de fiets, en mijn vader voorop met de navigatie. De rest van het team moest snel terug naar de auto's om klaar te staan op het eerste wisselpunt. Hier begon de stress. Wij waren lekker aan het lopen, maar voor hen was het een uitdaging om op tijd op de eerste 10 km aan te komen. Dit lukte precies met 1 minuut speling. De race was begonnen...

 

Prachtige stukken Nederland hebben we gezien. 244 km door Nederland, van Utrecht richting Rotterdam, richting Den Bosch en weer terug naar Utrecht. Onderweg hadden we super veel lol. Iedereen was helemaal zijn element. We hebben veel leuke mensen ontmoet en het is bijzonder dat je als team zo hecht kunnen worden in zo'n korte tijd. Je steunt elkaar als het moeilijk wordt. Je deelt emoties. Je doet het allemaal voor hetzelfde doel. De uren vlogen voorbij en omdat je niet met de tijd bezig was, had je helemaal niet door dat je midden in de nacht aan het hardlopen was, een bijzondere ervaring. Op de checkpoints werden we goed verzorgd met eten en drinken en je kon nog even rusten op een veldbedje. Niet dat ik kon slapen, maar je kon in ieder geval even liggen. Tot de ochtend ging het best goed. De laatste etappe kon iedereen de beentjes wel voelen, maar iedereen liep gestaag door. Met als resultaat dat we precies 24 uur later weer binnen kwamen in Utrecht bij de finish. 

 

En bij de finish stonden Lynn, Lieke en Mila klaar om samen met ons het podium op te gaan. Lynn vond het maar helemaal niks die drukte en vooral de harde trommels en muziek.Ze moest hard huilen. Lieke genoot volop en Mila vond het allemaal wel prima. Na een mooie huldiging op het podium was daar het einde gekomen van deze prachtige ervaring. Uiteraard heb ik het niet droog gehouden, maar het waren mooie waardevolle emoties. Een mix van ' whe did it' en het besef in welke rollercoaster we vaak zitten.

 

Zo mooi waar je we deze HomeRun voor doen! Als ouders zit je vaak in de overlevingsstand als je gebruik moet maken van de huizen. Je wilt hier vooral liever niet logeren, want dan is er iets ernstigs aan de hand. Maar als het dan zo is, dan is het zo super fijn dat je hier mag logeren, maar dat kan alleen als er ook toegankelijke tarieven zijn. En de vakantiehuizen zorgen dat ook gezinnen met een kind met beperking op vakantie kunnen. Zo waardevol!

 

En daarom ben ik iedereen die ons gesponsord heeft zo ontzettend dankbaar dat ze hiermee vele overnachtingen in het vakantiehuis in Arnhem en het logeerhuis in Veldhoven mogelijk gemaakt hebben. Hier ben ik jullie erg dankbaar voor. En bedankt voor alle teamleden van renner, begeleider tot logistiek die allemaal zo fantastisch meegeholpen hebben om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit mooie doel. 

 

Onvergetelijk! Ik blijf nog even nagenieten!!

 

Liefs Dianne, mede eigenaar Mindful Run


Onze hoofdsponsors

Mila, Lieke en Lynn

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.